Gür Haber sitesi tarafından gündeme getirilen iddiaların ardı arkası kesilmedi. Genel Sağlık İş Şube Başkanı ile Türk Sağlık Sen Şube Başkanından gelen şikayetlerin ayyuka çıktığı haberleştirildi.

Haberde yer alan iddialara göre hastane Başhekimi ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün koltuklarında boş boş oturarak iktidara yakın sendikanın taleplerine imza attıkları ileri sürüldü.

Hastanede yaşadıkları sorunları aktarmak için Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne giden hemşirelere, sendika yönetimiyle konuşmaları, “tamam derse bende tamam derim” şeklinde cevaplar verildiği iddia edildi.

Öte yandan hastane Başhekimin hastane içindeki personelin yer değişikliği kararlarında dahi iktidara yakın sendikayı aramadan herhangi bir işlem yapmadığı ileri sürüldü.

Burdur Devlet Hastanesiyle ilgili bir başka iddiada ise; acil serviste görev yapan hekimlere yine iktidara yakın sendika üyesi radyoloji teknisyeninin “sizin yüzünüzden uyuyamıyoruz, bizi idare ile görüştük, bu tetkikleri çekmeyiz” dediği de gür haber sitesindeki iddialar arasında yer aldı.

Öte yandan yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan personelin, yoğun bakım hekimlerinin şikayeti sonucu bu birimden alınarak masa başı bir göreve verilmesi de Türk Sağlık Sen Burdur Şube Başkanının itirazına neden oldu.