Hep Birlikte Tek Yürek Bir Arada!


*Bartın Devlet Hastanesi


*Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'


*Kocaeli Devlet Hastanesi

Bugün sosyal medya platformu “twitter” aracılığı ile gündeme taşınacak olan, pek çok dernek ve bazı sendikaların katılacağı “Tüm Sağlık Emekçileri Onurlu ve Haklı Mücadelesinde Yanyana” etkinliği #SağlıkçıGrevde etiketi ile saat 10.00’da gerçekleştirilecektir.


*Bodrum Devlet Hastanesi


*Trabzon


*Aydın Nazilli Devlet Hastanesi

Ücret artışlarında sağlık personelinin yok sayıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi kararı alan sendikalar, vatandaşların acil durumlar haricinde hastanelere gitmemelerini istedi. 

BUGÜN BAŞLADI

Hatırlanacağı üzere sağlık çalışanları, Bakan Koca'nın sağlık çalışanlarının tamamını kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili duyurulara tepki göstermiş ve iş bırakma eylemi uygulayacaklarını duyurmuşlardı. Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasına bağlı sağlık çalışanları, bugün itibarı ile iş bırakma eylemine başladı. 

6, 7 VE 9 ARALIK’TA

Sağlıkçıların duyurduğu eylem planına göre, Türk Sağlık-Sen bugün gün boyunca, Sağlık-Sen ise 7 ve 9 Aralık tarihlerinde 2 gün boyunca iş bırakma eylemi yapacak. Buna göre 6, 7 ve 9 Aralık tarihlerinde iş bırakacak olan sağlık çalışanları Acil, yoğun bakım, çocuk acil ve yoğun bakımı, onkoloji, diyaliz servislerinde hizmet vermeye devam edecek. 

Editör: Haber Merkezi