Yalnız görsele gelen hekim tepkilerinin ardı arkası kesilmiyor. Altını çizerek belirtmek isteriz ki; doktor neden bu kadar ek ödeme yada maaş alıyor derdinde değiliz.

14 kat fazla performans ücreti mi olur? Döner sermaye ödemelerinde bu kadar uçurum mu olur? Bunları seslendirdik, seslendiriyoruz, seslendireceğiz!! (Not: Takipçimizin gönderdiği tablo görselini ilk olarak İzmir 1 Nolu Sağlık Sen Şube Başkanı Özgür Yıldırım ilk paylaşmış.)

İŞTE GELEN TAKİPÇİ YORUMLARI!

dr.aysenur_karagol: “Bu sayfa giderek haddini aştı. Doktor hemşireyi birbirine düşürecek. 14 bin almayi o eleştirdiğin uzman doktor salgin olmasa da hak ediyor. O zaman belediye temizlik işçileri de riskli is yapiyor. Onlarla da karsilastir. BU NE HADSİZLİK. PARA EĞİTİME VERİLİYOR. O HASTAYA BİRŞEY OLURSA DOKTORA DAVA AÇILIYOR. BIR UZMAN LISEDEN SONRA 10-12 SENE EGITIMLE YETISIYOR.Su ana kadar herkese saygimiz vardi. Ama o zaman biz de konusuruz. Biz uzmanlık sınavıyla ve atamayla geldik bir yere. Siyasi listelerle ve torpille gelen asıl başkalarının hakkını yiyen temizlik gorevlilerinin bir kısmıyla bizi nasıl karşılaştırırsın. Saygısız. BU SAYFAYI CİMERE şikayet ediyorum. SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİRBİRİNE DUSURDUGU İCİN. Biz hemsire ve temizlik personeli arkadasimizin emeklerinin farkindayiz. Fakat hekimle kıyaslayıp nifak tohumlari serpmeye calisan. Elma ile armutu kıyaslayan bu sayfa yonetimi bu paylasimlarini durdurmali artik”

dtgurkanhafci: Hepsi aynı alsa üniversite sınavında hepsinin puanı aynı olur demi.. hepsi de 6 yıl okur.. ki bunları bilerek giriliyor her sınava

eknc7_: Ne alâka normal maaşından kimse söz etmemiş zaten. Riskten dolayı yapılan ek ödeme haksızlığı bu. Türkiye birincisi olunca Corona demiyor dur buna bulasma yayım. 

dtgurkanhafci: uzman çavuş en riskli çalışıyo generalden fazla mı alıyo.. dünyada böyle bişi varmı örnek varsa göster..

eknc7_: Sağlık personeli sağlık bakanı kadar alsın dediğimi hatırlamıyorum sadece daha adaletli olması gerek sonuçta bu verilen para maaş değil maaş gibi kıyaslamamak lazım.

dtgurkanhafci:zaman şirket işçisi genel müdür den daha çok alsın daha çok çalışıyor .. maden işçisi Cumhurbaşkanından daha çok alsın daha çok çalışıyor.. vb

alialptekin42official: doktor genel müdür mü. Kim daha çok emek vermişse performans a göre versin herkes kendi alanında uzman. Temizlik personeli de kendi alanında uzman. O temizlemese herkese bulaşır virüs. Sadece hastaya bakmakla olmuyor bu işler.

ustacnsu: ne kadar boş yapmışsın ya oy yani oy. Hani sanki işin içini çok çok biliyormuş gibi. Kusurabakma ama bu paylaşımda maaş konuşulmamış birincisi. Konuşulan ek ödeme. İkincisi maaş konusu açılırsa kamudaki en düşük maaşlardan biri de hemşire ve ebelerin maaşı. 3200₺. Döner ve performans çoğu hemşireye verilmiyor. Ama bunlar çoğu yerde doktorlara veriliyor. Ha ikisine de verildiği zaman hemşirenin maaş+döner+performan+sabit=5500₺ ederken, doktorların maaş+döner+performans+sabit=18 bin ₺ ediyor. Ha 30 bine kadar alanları saymıyorum. Bu arada üniversiteyi kazanmak için tek kafa patlatanlar tıp okuyanlar değil. Hemşireliği de her önüne gelen kazanamıyor. Her babayiğidin harcı değil. Onun için de insanlar kafa patlatıyor. Hastayla birebir içiçe olan hemşirelere karşı bu söylemlerinizi kınıyorum.

ustacnsu:ben 14 bini her doktorun aldığını savunmuyorum. Siz yorumlarınızda sürekli maaştan bahsetmişsiniz. Ben de bu yüzden maaş konusundan bahsettim. Ek ödeme kapsamında 14 bin civarını prof olan doktorların aldığını düşünüyorum. Onlar hakediyorlar. Ama şu bi gerçek ki doktorlar hemşireler kadar hastayla içiçe değiller ve bu ek ödeme de risk nedeniyle verildiğine göre daha riskli gruplar düşünülüp verilmeliydi. Burada doktora az verilsin demek istemiyorum. Sadece daha adaletli olunabilirdi. Ayrıca her şey okumak değil. Okumaya herkes okuyor. Ama emek unutuluyor

dtgurkanhafci: işçi de mühendis kadar işinde uzman çok da çalışıyo.. o zaman mühendiste n fazla alsın sizde çocuğunu işçi yapmak için eğitim aldırın ne kadar saçma demi..bu arada teşbihde hata olmaz.. verdiğim bi örnek sadece.. örnekler çoğaltılabilir.

ustacnsu: aynı döneri alalım ya da aynı maaşı alalım diye bir cümle kullanmadım. Doktorlarda döner sermaye 13 binlere kadar çıkarken (hepsinin bu kadar aldığını söylemiyorum sadece bu rakama kadar çıkıyor 4 bin alan da var) hemşirelerin döneri en en fazla 1200₺ oluyor. Bu 1200₺ yi de 3-5 hastane veriyor hatta veriyordu. Ki çoğu hastanede hemşireler döner falan almıyor. Demek istediğim aradaki uçurum. Biz onlarla eşit alalım demiyorum. Hemşire arkadaşlarım da demiyor. Sadece bu dengesizlik aşırı. Bunun düzeltilmesi lazım

drburka: Bende doktorum ve birçok doktor arkadaşım var. 14bin alan hiç duymadım. İstisnai durumlar olabilir. Bu şekilde genelleme yapıp, hedef göstermeniz doğru değil. Hepimiz öyle yada böyle bu işin içindeyiz. Evet bazı dengesizlikler olabilir ama hak bu şekilde aranmaz. Üzücü bir paylaşım.

nslhann_: " bazi dengesizlik" dedigin ve küçümsediğin birilerinin sıfır alirken birilerinin 10 bini cebe atmasi mi? Ben cok gördüm 14 binden fazlasini da duydum. Birde cok merak ediyorum hakki nasil arayalim? Kimi kime sikayet edelim?? Doktorları kimse hedef gostermiyor bu adaletsizlige baska nasil dikkat cekebilirdi bu safya??

gulhatungultekin: Yazılanlar aşağı yukarı doğru fazlası da var eksiği de durumdan faydalanmak değil burda ki amaç ön yargıya kapılıp direkt gözü doymaz diyenler var fakat sorumlu hekim hastanın kim olduğunu bilmeden odasından çıkmadan o parayı alırken sıcakta oruç ağızla zorumuza gidiyor .Herkes kendisi için uzmanlık gerektiren eğitimi aldı fakat bu toplum sağlığı sorunuysa herkes bileği ve becerisini bu yolda en son noktaya kadar kullanmak zorunda bu kadar fark insan kayırmaktan öte can kayırmaktır kaldı ki hiç alamayan çalışan personeller var nerde adalet nerde hukuk ?????

mehmet_f_ymn: Bence adaletli bir dağılım yapılmalıydı. Nasıl ki performans sistemi uygulanıyor, şimdide uygulamalıydı. Mesela 8-10 tane 24 saat mesai yapan Doktorla 1 mesai yapan Doktor aynı parayı almamalıydı. Ayrıca Dotorun aldığı para da kimsenin gözü yok. Bazı Hekimler bu yazılan tabloyu yanlış anlayabilir. Fakat hemşire ve temizlik personeline yapılan ödeme ya da ödememe bir adaletsizlik görünüyor. Aslında 3 ay boyunca 1er maaş ikramiye verilmesi bile adaletli olurdu. Mesele şu ki, döner sermaye paylarındaki adaletsizlik pandemi döneminde de aynı şekilde sürdürülmüştür. Artık adaletsiz döner sermaye payları iyileştirmeye gitmelidir.

mehmet.baykus: Bir acil hekimi olarak katılıyorum siz hemşirelerimize az ek ödeme yapılıyor. Ama kıyas yaparken niye doğrudan biz hekimlerin hedef alındığını anlamadım. Hastanın muayenesini yapıyoruz, numunesini alıyoruz, order düzenliyoruz. Hastayla yatıp kalkacak halimiz de yok. Ayrıca kıyaslamayı sağlık dışı gruplarla yapın önce. Bir bekçi birçoğunuzdan hallice bir maaş almıyor mu? Bir polisten veya öğretmenden daha mı fazla alıyorsunuz? Ki saydığım mesleklere saygım çoktur. Onlar fazla alıyor da demiyorum. Aksine biz sağlık çalışanları eksik alıyoruz maalesef