Konya ilinde de geçtiğimiz ay izinler durdurulmuştu. Ankara gibi büyükşehirlerde ise personelin talep ettiği iznin sadece 3/1'i verildiği de gelen bilgiler arasında. Bazı branşlarda ise hiç izin verilmiyor.

Sağlık Personelinin İstifa, Emeklilik, Öğrenim, Alt Bölge vb. Atamalar, Muvafakatlar İptal Edildi! Bakanlık Yazısı Ne Diyor? 27 Ekim 2020 tarihli HABERİMİZDEN yazının tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

Edindiğimiz bilgiye göre, Antalya'da sağlık personelinin yıllık izinleri artan covid-19 vakalarından dolayı kaldırıldı. Hali hazırda izinde olanların izinleri devam ederken, yeni izin taleplerinin kabul eidlmediği öğrenildi.

Antalya Sağlık Müdürlüğünün yayımladığı yazıda şu ifadeler yer aldı:

Bilindiği üzere Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 02/06/2020 tarih ve 1483 sayılı "COVİD-19 Kapsamında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" konulu yazıları ile daha önce gönderilen izinler hakkındaki yazıları yürürlükten kaldırılmış ve normalleşme sürecinde yıllık izinler kullandırılmaya başlanmıştı.

Ancak COVİD-19 salgınının ilimizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetler kapsamında Müdürlüğümüz ve bağlı tüm birimlerimizde yasal mazeret izinleri (evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat) hariç, yıllık izinler ve 5 hizmet yılı nedeniyle verilen ücretsiz izinler ikinci bir emre kadar durdurulmuştur.

Kamuda bir çok Kurumun bu dönemde esnek mesaiye geçtiği bilinirken, Pandeminin tüm yükünün sağlık personelinin üzerine yıkılması kabul edilemez. Filyasyon ekipleri başta olmak üzere tüm kamu kurumlarından memur desteğinin acilen alınması gerekiyor. Sağlık personeli 7 aydır aralıksız çalışırken, kanuni hakkı olan yıllık izinlerinin verilmemesi tabiki kabul edilemez. Sıfır döner sermaye, eksik personelle risk altında görev yapmak sağlıkçıları çıkmaza sokmuş durumda.

Yıllık izin dahi kullanmalarına müsade edilmeyen sağlık personeline acilen seyyanen zam seçeneği uygulamaya sokulmalıdır. 

Salgınla mücadelede Türkiye'nin en büyük kozu doktorundan hasta bakıcısına kadar tüm sağlık teşkilatıdır.

Artık bu teşkilata gereken değer verilmelidir.