Ordu, koronavirüs vaka sayılarında ülke genelinde ilk sırada olduğu için en son normalleşecek kentler arasında gösterilirken, tüm olumsuzluklara karşın sağlık çalışanlarının hayatı pahasına gösterdiği çaba, Ordu Devlet Hastanesi'ndeki gibi bazı yöneticiler de mobing, baskı ve hatta sürgün olarak karşılık olarak kendilerine dönüyor.

Sahada canları pahasına Covid mücadelesi veren sağlıkçılar, mücadelenin sağlıklı seyri için kendilerini korumayı da ihmal etmezken, sahada olmayan sağlık müdürlüğü yöneticilerinin ise toplu olarak koronavirüse yakalanmaları hem şaşkınlık, hem de tepki yarattı.

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ile müdürlük personellerinin de aralarında bulunduğu 50'nin üzerinde kişinin koronaya yakalanmasına sebep olarak toplu yemek, çay sohbeti, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaması gösteriliyor.

Müdürlükte yaşanan bu toplu covid vakası, hem tepki hem de alay konusu oldu. Vatandaşlar özellikle sosyal medyada, yaptıkları paylaşımlarla Sağlık müdürü ve diğer yöneticilerin bu işi ciddiye almadıklarını, bu nedenle de topluca covid olduklarını söylüyorlar.

Bazı yorumlarda ise 'sahada çalışanlar değil, makamda oturanlar covid oldu' , 'kendini koruyamayan yöneticiler mi bizi koruyacak? ' , 'sağlıkta böyle yöneticiler olunca neden vaka sayısında birinci sırada olduğumuz belli oluyor' ve 'bizi covid değil, bu başarısız sağlık yöneticileri öldürecek' deniliyor. 

Hayat Gazetesi Ordu

Editör: Haber Merkezi