Gerçek taraf sitesinde yer alan haberi yorumsuz paylaşıyoruz;

Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’nde, yaklaşık 1.5 sene önce merdivenlerden düşme sonucu boyunu kırılarak ve boynundan altı felç olan 75 yaşındaki Alzheimer hastasının yatışı yapılıyor.

TIBBİ TERİMLERİ BİLMEYEN HEMŞİRE
O akşamki nöbetçi hemşire sabah olduğunda, nöbetini devredeceği hemşirelere hasta hakkında bilgi veriyor. Nöbetçi hemşire, tıbbi terimler ile hastanın durumunu hastayı devredeceği arkadaşlarına anlatıyor. O sırada, hemşirelerden biri “bu terimler ne demek” diye sorduğunda, araya diğer hemşire arkadaşı giriyor ve “hastanın boyundan altının felç olduğu anlamına geliyor” dediği belirtildi.

BOYNUNDAN ALTI FELÇLİ HASTA YÜRÜYEBİLİR Mİ?

Ardından hemşire E.G, “Hasta düşmeden önce mi felç olmuş yoksa düştükten sonra mı felç olmuş” diye nöbeti devralacağı hemşireye soruyor. Nöbeti devredecek hemşire ise dayanamayarak “ Boynundan altı felç olan bir hasta sence nasıl yürüyebilir?” diye hemşire E.G’ye söyleniyor.

KENDİNİ SAVUNUYOR

Hemşire E.G’de, “Niye olamaz mı? Hasta ayağa kalkmıştır, yürümeye çalışmıştır. O sırada merdivenden düşmüştür” diye cevap veriyor.

ARKADAŞLARI ŞAŞKIN

O anda, hemşire E.G’nin akla mantığa sığmayacak yorumlarını duyan diğer hemşireler şaşırıp kaldıkları ifade edildi.

CANIMIZI KİMLERE EMANET EDİYORUZ?

Bu iddialar doğru ise, boyundan altı felçli bir kişinin tek başına ayağa kalkarak yürüyebileceği düşünen bir sağlık personeline, yoğun bakım servisinde ölüm kalım mücadelesi veren hastalar, 16 saat boyunca nasıl teslim edilir?

Kaynak: Gerçek Taraf