Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesinde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde,  18 günlük ‘Tam Kapanmada’ servis sorunu çıktı. 

Kendi tuttukları özel servislerle hastaneye gidip gelen yaklaşık 300 personel, servislerin “Tam kapanmada” çalışamayacak olmasından dolayı büyük bir sorun yaşıyor.

SERVİS ŞOFÖRLERİ SAĞLIK ÇALIŞANI OLMADIĞI İÇİN CEZA YİYEBİLİR

Servislerin hastane veya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından resmi tutulmuş araçlar olmaması ise, bu sorunun başlıca sebebi. 
Hastanenin resmi servisi olmamasından, dolayı çalışanlar ulaşım sorununu bu şekilde giderirken, şimdi bu araçlarında kapanmada çalışamayacak olması büyük bir mağduriyete sebep olacak. 
Servislerin çalışması için Başhekimlik ile  irtibata geçen, çalışanlar bu noktada gelecek umutlu haberi bekliyor. 

SERVİSLERİ İDARE ONAYLAYACAK
Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ise, sorunun çözümü için çalışıldığını söyledi. Usta, bu servislerin araştırılarak idarenin onayladıklarına kağıt verilerek çalışabileceklerini söyledi. 

KANUNİ EĞİTİM ARAŞTIRMADA, ÇALIŞANLAR SERVİS OLMAYINCA KENDİSİ TUTTU
Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinin resmi servisi, yıllar önce kaldırılırken sağlık çalışanları da kendi özel tuttukları servislerle ulaşım sorununu giderdi. Hastanede 15 kişilik yaklaşık 20 servis bulunuyor. Hastanenin şehir içinde yer almaması, dolmuş ve otobüsle ulaşımın da güç olması nedeniyle çalışanlar mecburen özel servis tuttmak zorunda kaldı.