drtugba06 kullanıcı adıyla yazdığı twitte Bakanlık yetkililerine seslenen sağlık personeli;

"Şu an hastanedeyim. 17 haftalık ikiz gebeliğim var. Sabah suyum geldi ve kanamam oldu. Yatış verildi. Ağlamaktan mahvoldum. Bunu yaşamam gerekir miydi? Çalışmasam olmaz mıydı? Bana biri birşey söylesin..Teselli etsin... Neden bu strese girdim ben??? #tümgebelereidariizin" paylaşımında bulundu.

Yaptığı paylaşımın sosyal medyada karşılık bulması üzerine Denizli Tavas Devlet Hastanesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Tamamlayıcı Tıp Uzmanı olan Dr. Tuğba İKİZ KAYMAZ, yeniden twit atarak son durumu hakkında bilgi verdi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığının yayınladığı son yazılarda, sadece 60 yaş üstü personel ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı olanların 1 Haziran'dan itibaren idari izinli sayılıyor. Hamile olan, engelli olan ve süt iznini kullanan kamu çalışanları,  idari izinli sayılacak personel arasında gösterilmediği gibi Sağlık Bakanlığı bu sınırıda daha da kısıtlamıştır. 

Engelli ve süt iznini kullanan kamu çalışanları ile hamile memurlara da idari izin konusunda yeni bir düzenleme ihtiyaç olarak gözükmektedir.