Başta AK Parti İl teşkilatı ve Ordu milletvekilleri olmak üzere her kesimin başarısız bulmasına rağmen Başhekimin değişmediği Ordu Devlet Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarının çilesi bitmiyor.

Bu kez de Nöroloji doktoru sıkıntısı nedeniyle heyet raporu almak isteyenlerin çilesi başladı. Dün heyet raporu almak isteyen hastaneye giden çoğu yaşlı onlarca hasta Ünye’den gelecek nöroloji doktorun beklerken daha da hasta oldular.

Aşırı kalabalık nedeniyle sosyal mesafenin de sıfıra indiği hastanede, hasta ve hasta yakınları bu kurumda yaşadıkları sıkıntının bir türlü düzelmemesinden yakındılar.

Yılmaz Ülgü/Ordu Hayat

Traji komik hadise de Ordu Devlet Hastanesinde 6 nöroloji kadrosu olduğu ancak, Hastane İdaresinin iddialara göre baskıcı tutumu ve çalışanlar ile uyumsuzluğu nedeni ile hastanede görevli nöroloji uzmanları ya tayin istedi yada istifa ettiği iddia edildi. Ordunun en büyük hastanesinde nöroloji doktoru kalmayınca Ordu merkeze 80 km uzaklıktaki Ünye ilçesinde ki Nöroloji doktoru aynı gün öğle saatlerinde apar topar poliklininden kaldırılarak Ordu Merkeze geçici görevle getiridiği öğrenildi. 

Daha önceden durumu öngörerek planlama yapamayan yetkililer nedeniyle hem Ordu Devlet Hastanesinde bekleyen yaşlı ve yatağa mahkum hastalar  hem de Ünye Devlet Hastanesinde nöroloji doktoruna HRS'den randevu alıp muayeneye gelen hastaların mağdur olduğu gelen bilgiler arasında.

Vatandaşı mağdur eden bu yöneticiler hakkında yorumu siz okurlarımıza bırakıyoruz.