Pandemi başlarında Çorum Belediyesi örnek bir uygulama imza atarak sağlık çalışanları için ücretsiz servis ve toplu taşıma imkanı sağlamıştı. Daha sonra İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı bu kararla sağlık çalışanlarına verilen haklar geri alındı.

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı tekrar bir genelge yayınlayarak sağlık çalışanları için ücretsiz servis ve toplu taşıma hizmetinin verilmesini zorunlu kıldı.

Ancak Çorum’daki sağlık çalışanları, belediyenin bu hizmeti kendilerine sağlamadıklarını ifade ediyor. Leblebi TV’ye Whatsapp İhbar Hattından ulaşan sağlık çalışanları, “Korona ile kendi canımızı hiçe sayarak mücadele ediyoruz. Sırf başkalarına şifa eli olalım diye ben ve arkadaşlarım covid-19’a yakalandık. Bakanlık tarafından çıkarılan genelgeye rağmen Çorum Belediyesi’nin görmezden geliyor. Ne halk otobüsleri ne de basit bir otopark alanını indirimli veya ücretsiz kullanamıyoruz. Muhalif belediyeler bile bu süreçte bu kadar düşünceliyken AK Partili Çorum Belediyesi ve yönetimini kınıyoruz” dedi.