Cumhurbaşkanlığının esnek mesai kararı olmasına rağmen Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Pandemi sürecinde hasta sayılarının çok fazla olması nedeni ile Ordu ilinde esnek mesai uygulanmayacağını belirtmesine rağmen Başhekim Atilla Gürgen Ordu Devlet Hastanesinde Türk SAĞLIK Sen İş Yeri Sendika Temsilcisi ve uzman hekim olan doktorun iznini yarıda kesip göreve başlama talebini "ben iznini kesip göreve başlamanı uygun görmüyorum" diyerek reddetmesi şaşkınlık ve tepki ile karşılandı.

Aynı şekilde talepte bulunan bazı diğer personellere her hangi bir problem çıkarmayan başhekimin bu çifte standart uygulaması çalışma barışına ve halkın sağlık hizmeti alma hakkına vurulan bir darbedir. Uzman hekimin aynı branşında hastanede 10 hekim olması gerekir iken bu gün itibarı ile 2 uzman hekim aktif olarak çalışmaktadır . ( PDC si 10 ancak 5 hekim mevcut olup 3 hekim izinli ) Türk Sağlık Sen Temsilcisi olan doktorun ağrıları ve şikayetleri artan kanser hastası başta olmak üzere acil durumda olan kendisinin daha önceden takip ettiği hastalarının ameliyatını ve tedavisini yapmak için doktorun kendi isteği ile iznini keserek kamu görevine bir an önce başlama isteği başhekim tarafından hiç bir kamu yararı olmadan keyfi olarak reddedilmesine Türk SAĞLIK Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin facebook hesabından tepki gösterdi.

Sendikanın konuyu Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne de iletildiğini ancak bir çözüme ulaşılamadığını belirten Başkan : Kurum idarecilerin kişisel husumet veya hırs ile kamu yararı olmayan konularda taktir yetkisinin kullanamayacağını cerrah olan doktor üyemizin göreve başlatılmamasının da nasıl bir kamu yararı olduğunu akıl mantık ile açıklanamayacağını belirtti.

Mevzu bahis Uzman hekimin endoskopi yapma yetki belgesi olan kanser gibi özellikli ameliyatlarda konusuna başarılı bir cerrah olduğunu belirten Zengin kişisel egolar üzerinden doktor doktor diye yanan vatandaşın sağlık hizmeti almasına başhekimin hukuksal dayanağı olmayan keyfi kararı ile engel olmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sağlık Bakanlığından Ordu İl Valiliğinden ve Sağlık Müdürlüğünden halkın ve çalışanların mağduriyetini neden olan bu durumu gidermesini bekliyoruz. Artık halk ile çalışan ile barışık iş bilen Başhekimlerin eni sözleşme döneminde göreve getirilmesini bekliyoruz. Bu konunun takipçisiyiz çalışanlarımızın ve üyelerimizin her türlü hukuki haklarının takipçisi olmaya dün olduğu gibi bu günde devam edeceğiz dedi.