Başhekimlik'ten Mesai Düzenlemesine İlişkin Açıklama

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, hastanede yapılan mesai düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üniversite hastanemiz, ilimize ve Doğu Anadolu Bölgesi’ ne kaliteli hizmet sunan uluslararası nitelikte bir sağlık kurumudur. Hastanemizde görevli akademisyenlerimiz, araştırma görevlilerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanı arkadaşlarımız, büyük bir özveri ile çalışmakta; üniversitemizin kamusal sorumluluklarını başarıyla yerine getirmektedir.
Ülkemizin ve insanlığın olağanüstü günlerden geçtiği küresel Covid-19 pandemi nedeniyle; iş yükü ve yoğunluğu ciddi derecede artan meslek gruplarından biri olan hemşire arkadaşlarımızın yoğunluğunu azaltmak, yorgunluğa bağlı gerçekleşebilecek hataları minimize etmek, aynı zamanda teması engelleyerek salgının çalışanlarımız arasında yayılımını azaltmak ve kamusal yararı sağlamak adına Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği Yönetim Hizmetleri’nin 38. maddesinin ikinci paragrafında yapılan “Hastane baştabipleri, sağlık hizmetlerinin sürekliliği ve kesintiye uğramaması amacıyla personel sayısını da dikkate alarak vardiya ve nöbet gibi hizmetlerde farklı çalışma saatleri belirleyebilir” açıklamasına istinaden 08:00-16:00/16:00-08:00 şeklindeki mesai saatlerini; 08:00-16:00/16:00-00:00/00:00-08:00 şeklinde üçlü mesai sistemiyle değiştirilmiştir.
Cumhurbaşkanlığımızın 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkındaki Kararnamesi’nin 8. maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi uyarınca, hastanemizde 20 Kasım 2020 tarihine kadar toplam 161 hemşire göreve başlamıştır. Cumhurbaşkanlığımızın bu kararnamesi ile hastanemizde görev yapan hemşire sayımız 775’e ulaşmıştır. Yukarıda bahsedilen yönetmelik gereğince ve hastanemizin yeterli derecede hemşire sayısına ulaşmasından dolayı üçlü mesai sistemine geçilmesine karar verilmiştir. Hastane yönetimimiz bu kararı ile hasta ve çalışanların sağlığını ve güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak, Covid-19 salgını ile mücadelede başarılı olmak ve yoğun çalışma ortamındaki çalışanlar üzerinde oluşan fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik zararları en aza indirgemeyi amaçlamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERİN GEÇMİŞİ

Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan hemşirelerin tepkisini çeken uygulama nedeniyle Sosyal medya'dan tepkilerde peşpeşe geldi. Yoğun Bakım Hemşireler Derneği ve 39 Sağlık Branşı grubu tarafından gündeme getirilen uygulama bir çok sağlık çalışanın tepkisini çekti. 

Üniversite Hastanesinde Üçlü Vardiyaya Dönemi Başladı! haberi için tıklayınız

Fırat Üniversitesi Hastanesi yönetimine seslenen sayfalar uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini isteyerek, konuyla ilgili bir hemsirenin paylaşımını aktardılar.

Editör: Haber Merkezi