Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Reanimasyon Yoğun Bakım Servisi’nde çalışan hemşirelere, görev tanımlarında olmayan işleri yapmaları yönünde hastane yönetimi tarafından baskı uygulandığı ileri sürüldü. Yapılan baskılara rağmen geri adım atmayan sağlık personelleri bu kez de sürgün gibi görevlendirmelerle cezalandırıldılar. 

Yaşanan mobbingle ilgili sosyal medya'da günlerdir paylaşım yapan sağlık personelleri uğradıkları haksızlık karşısında yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yapılan paylaşımlardan bazıları;

Sağlıkta şiddet sadece hasta ve hasta yakınlarından gelmiyor.İşyerlerinde yöneticilerden mobbing şeklinde de geliyor.Görev tanımınızda olmayan işleri yapmayı reddederseniz rotasyon adı altında yeriniz değişiverir

#VEAHdahemsireyseniz siz rotasyon adı altında başka yerlere sürgün edilirken "Ben ekmeğimi düşünürüm " diyen sorumlunuzun arkanızdan "Nasıl dağıttırdım 20 kişiyi ehehe" söylemlerini duyabilirsiniz, şaşırmayın.

#VEAHdahemşireyseniz hemşirelik dışı işlere zorlanırsınız. Mesleğimize hakaret niteliğinde olan bu yaklaşımlardan vazgeçin. Hemşireleri, başka mesleklerin yapması gereken işleri yapmadığı için sürgün edemezsiniz.

#VEAHdahemsireyseniz Bakan Bey bizlere bakmadığı için yazmaya gerek yok ama; @drfahrettinkoca  bey orada mısınız? Sağlıkçılar olarak: halktan fiziksel olarak, yönetimden psikolojik olarak şiddet görüyoruz. Ölüyoruzz öldürülüyoruz. Göz yummaya devam mı edeceksiniz?

#VEAHdahemşireyseniz Bir nöbet çıkışı servis sorunlunuz tarafından aranıp artık yoğun bakımda calışmıyorsun yarın idareyle görüş diye aranabilirsiniz.

#VEAHdahemsireyseniz Tükenirsiniz. Hemşire amirleriniz tarafından tüketilirsiniz. Mesleğinizi çok sevseniz de her gün işe lanet ederek gelirsiniz.

Editör: Haber Merkezi