Yaklaşık 1.5 yıl önce Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Hüseyin Süyür’ün koronavirüsten vefat etmesinden sonra Sağlık Bakanlığı, Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne 24 bin TL’lik bir cihaz aldığını ve bu paranın da vefat eden doktorun eşi öğretmen Gülgün Süyür’den istendi. Bunun üzerine öğretmen Süyür, eşinin cihazının parasının istenmesi nedeniyle Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünü hem Cimer’e hemde Sağlık Bakanlığına şikayet etti. Bu şikayet üzerine Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Tiryaki ile Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 10 yıldan buyana başhekimlik yapan Op.Dr. Ali Güven Fincan arasında gerginlik yarattı.

TAZİYE EVİNDE TİRYAKİ İLE FİNCAN BİRBİRLERİYLE SÖZLÜ TARTIŞTILAR

"Sağlık Müdürüyle Başhekim Taziye Evinde Birbirine Küfür Etti! Mahkeme Kayıtları Ortaya Çıktı!" başlıklı haberimize TIKLAYARAK İl Sağlık Müdürü Tiryaki ile Devlet Hastanesi Başhekimi Güven Fincan'ın yaşadıkları olayla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Aslen Hataylı olan ve iki yıldan buyana da Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunan Dr. Ümit Tiryaki, ekibiyle birlikte vefat eden doktor Hüseyin Süyür’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Aynı gün aynı saatte taziye evinde Şehitkamil Devlet Hastanesi ve daha önce de Ersin Arslan Devlet Hastanesi başhekimliği yapan Op.Dr. Ali Güven Fincan ile aralarında taziye evinde, “24 bin TL” tartışması çıktı. tartışma sırasında Dr. Tiryaki ve Başhekim Fincan’ı istifaya davet etti. Fincan’da “Senin demenle ben istifa etmem. Beni Sağlık Bakanlığı görevden alır” söz düellosu oldu. Olay taziye evinde yatıştırıldı.

BAKAN KOCA EL KOYDU

İki yıldan buyana Sağlık Müdürlüğü yapan Dr. Ümit Tiryaki ile Başhekim Ali Güven Fincan arasında tartışma büyümeye devam ederken sosyal medyada biranda gündem oldular. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın olayla ilgili bilgisi olmasıyla birlikte Gaziantep Sağlık Müdürü ve Başhekim Ali Güven Fincan arasında bir tercih yapacağı iddia edildi.