Sakarya Taraklı İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde Aile Hekimi olarak çalışan Dr. Semih Sert, hakkında bazı iddialar ortaya atıldı.

Doktor Sert, bu iddialarla ilgili Hastane Müdürü ile tartıştı. 

Olayda darp edildiğini öne süren Dr. Semih Sert, polise şikayette bulundu.  Bu kez de olayın yaşandığı ana dair güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği öne sürüldü.  Olay adli mercilere intikal ederken Doktor Semih Sert, hakkında açılan soruşturmalar sebebiyle Pazaertesi günü İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açığa alınarak Aile Hekimliği sözleşmesi 2 ay süre ile askıya alındı.  

Dr. Semih Sert'in üyesi olduğu Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamada “Sağlık müdürlükleri baskıya direnen, hakkını arayan sağlık çalışanlarını açığa almaya devam ediyor. Bu sefer fiziksel şiddete varan baskı ve mobbinge karşı dava açan üyemiz Semih Sert açığa alındı.

Açığa alınma gerekçesi delilleri karartabilmesi imiş. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü de biz de biliyoruz ki aile hekimliğinde yapılan her işlem kayıt altındadır. ASM'lerde müdürlüğün istediği zaman erişebileceği kamera kayıtları vardır.” ifadelerine yer verdi.  Sendika, Cuma günü saat 11.30'da Sakarya Valiliğinde bir basın açıklaması yapacak.