Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği‘nde adeta sistemin ikiye bölündüğü çıkan puanlar sonucunda yatan/yatmayan ücretlerle saha yeniden gördü.

112 çalışanları başta olmak üzere Adli Tıp Kurumunda görev yapan sağlık çalışanları ile Bakanlığın araştırmacı kadrosundaki personelini kapsam dışında bıraktı.

Aile Hekimliği çalışanlarına verilecek ücretin ise “ceza almama” şartına bağlanması ise “beyaz reform” diye tabir edilen uygulamayı iyice tartışılır kıldı.

Tabip Haricine Havuz Yerine Damla Verildi!

Yönetmelikle çalışanlar arasındaki uçurum derecesindeki katsayı oranları farkı ayrı bir tartışma konusu olurken Sağlık Bakanlığı, çalışanların yaklaşık yüzde 80’ine havuz yerine damla tahsis ettiği görüldü.

Bakanlığın Komzik Odasında Hazırlattı İddiası

Sağlık Bakanı Koca'nın sağlıkdaki tüm STK ve paylaşlardan gizli tutarak yönetmeliği adeta Bakanlığın Kozmik odasında hazırlattığı eleştirileri sürerken mesai saati sonrasında yürürlüğe sokması ile birlikte 2 büyü ksendika haricinde tüm sedikaların “twetli” tepkilerine maruz kaldı.

Çalışanlarını Havuza Değil Gölete Mahkum Etti!

Genel idare Hizmetleri, Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsam dışına bırakılarak havuz haricinde tutan Bakanlık, bu bakış açısıyla çalışanlarının önemli bir kısmını havuz değil gölete mahkum etmesi Yönetmeliğin beyaz mı? kara mı? olduğunu tartışılır hale getirdi.