Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifanın doğru olduğu netleşmeye başladı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sosyal medya hesabından istifaya dair bir açıklamada bulundu

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Bakanımız Sayın Berat Albayrak çok zor bir süreçte görev üstlendi.Kendi ayakları üzerinde duran milli bir ekonomi için önemli adımlar attı.Özverili çalışmalarına bizzat şahidiz.Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle görevinin başında devam etmesini temenni ediyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi instagram hesabından yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Albayrak, "5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle istifa ediyorum" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili ilk açıklama

BBC Türkçe,  Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı habere göre, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanılığı'ndan istifa ettiğini doğruladığını duyurdu

Gazeteci Barış Yarkadaş, Berat Albayrak'ın yerine İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin getirilebileceğini yazdı. 

Barış Yarkadaş ise kulislerden aldığı şu bilgileri yazdı.

1- Berat Albayrak'ın görevden alınması halinde, yerine İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali getirilebilir. Ancak şu an istifa ya da görevden alınma durdurulmaya çalışılıyor. Saray hareketli.. Soylu ve Çavuşoğlu da CB Yardımcısı olursa şaşırmayın. İçişleri'ne Varank'ın geleceği

2- Berat Albayrak'ın ise kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilebileceği konuşuluyor. Bir başka iddia ise şu: Numan Kurtulmuş, Mart ayında AKP Genel Başkanlığı'na getirilecek. Erdoğan, sadece CB koltuğunda oturacak. Bunlar AKP içinde dile getirilen kulisler.

3- Bakan Berat Albayrak'ı, Özel Kalem Müdürü'nü ve Bakan Yardımcısı'nı aradım. Hepsinin telefonu kapalı. Ancak edindiğim bilgi İSTİFA ETTİĞİ yönünde. Albayrak, Naci Ağbal'ın MB'ye atanmasını "bardağı taşıran son damla" olarak nitelemiş yakın çevresine... Ağbal ile ihtilaf derin.

Bloomberg: Berat Albayrak'ın istifası ne teyit ne de inkar edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Bert Albayrak'ın resmi Instagram hesabından istifa açıklaması yapıldı. Ancak Twitter hesabına ulaşılamadığı görüldü. Konuya ilişkin bakanlıktan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bloomberg'in Albayrak'ın istifasına ilişkin yaptığı haberde, iki bakanlık sözcüsüyle konuşulduğu, hesabının doğruluğunun onaylandığı ancak istifa kararının henüz teyit ya da inkar edilmediği ifade edildi.

ODA TV'nin haberine göre ise Berat Albayrak’a yakın isimlerin de Bakana ulaşamadığı öğrenildi.

Ayrıca AKP Genel Merkezinden başkanlara “Gündemdeki istifa haberiyle ilgili sosyal medyada herhangi bir paylaşım yapmayalım” mesajı gönderildiği öğrenildi.

Albayrak'ın yayınladığı iddia edilen metin henüz teyit edilemedi. Albayrak'ın twitter hesabına ise erişilemiyor. 

İşte Albayrak'ın paylaştığı iddia edilen metin