2019-2024 yıllarını kapsayan ve toplam 1441 memur, işçi ve şirket işçilerinin ödeme aldığı 5 yıllık yapılan maaş promosyon sözleşmesinin Edirne Belediye Başkanlığı tarafından iptal edilerek yenisinin yapıldığı öne sürüldü.

Personele daha önce maaş ve diğer ödemeleri ile orantılı olarak 2.325 TL ile 4.300 TL arasında promosyon ödemesi yapılmıştı.

Edirne Belediyesi 5 yıllık süre için yapılan promosyon ihalesini fesih ederek 22.500 TL'ye yeni ihale yaptığı öğrenilirken akıllarak sağlık çalışanlarının promosyon ihalesinin revize edilmesini isteği sorulan Bursa İl Sağlık Müdürünün altın hesabı geldi. 

Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz “Her dönemin şartları var. Örneğin o dönem verilen promosyon parası ile altın alınsaydı, şimdi verilen parayla kıyasladığınızda aynı altın alınırdı." diyerek tepki çeken sözlere imza atmıştı. "Anlaşma yapılmamış, sözleşme imzalanmamış olsaydı olabilirdi." diyen Sağlık Müdürü Edirne Belediyesi ve Tunceli İl Özel İdaresinin sözleşme fesih ederek yeni anlaşma yapmalarına hangi hesabı yaparak cevap vereceği merak konusu oldu.


Maaş Promosyon İhalesini Kurum Tek Taraflı Feshetti! - TIKLAYIN


Maaş Promosyon Sözleşmelerini Revize Etmek Kamu Kurumlarının Yetkisinde! İşte O Kanun Maddesi 

Tüm Yerel Sen Edirne Belediyesince yapılan promosyon sözleşmesi fshedildiğini açıkladı. Yeni Sözleşme ile maaş promosyonu 22 Bin 500 TL oldu.

Konuyu twitter hesabından duyuran Tüm Yerel Sen’in paylaştığı mesaj şu şekilde:

“Yapılan bu promosyon sözleşmesinin diğer Belediyelerimize örnek olmasını temenni eder. Mevcut promosyon sözleşmesini feshederek, emekçiden yana taraf olan Edirne Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’ı ve Edirne Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizi yürekten kutluyoruz.

Kamu çalışanlarına maaşlarını aldıkları bankalar ile yapılan anlaşmalar gereği promosyon ödemesi yapılmaktadır.

Banka promosyon sözleşmeleri uzun süreleri kapsayacak şekilde hesaplanması yaşanan yüksek enflasyon sürecinde hak kayıplarına neden olmaktadır.

Geçmiş dönemde imzalanan sözleşmelerin feshi veya yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda bütün Belediyelere Sendikamız tarafından yazı yazılarak promosyon sözleşmelerinin güncellenmesini talep ettik.

Yetkili olduğumuz Edirne Belediyesinde mevcut eski sözleşme fesh edilerek 422 emekçi adına üç yıllık 22.500 TL banka promosyonu sözleşmesi imzaladık.”