Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın duruşmasına katılmayan Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner’in doktora gitmeden doktor raporu aldığı ortaya çıktı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Abdülkadir Şahiner, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası başkanıyken zimmetine para geçirdiği iddiası ile 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. Ancak Şahiner, yapılan üç duruşmaya da rapor alarak katılmadı. Şahiner’in en son 8 Eylül’deki duruşmaya rapor alıp katılmadığı, bunun yerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Samsun gezisinde yer aldığı ortaya çıkmıştı. Şahiner’e verilen üç raporun da incelenip sorumlu doktorların tespit edilmesi, tespit edildikten sonra doktorlar ve sanık hakkında resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma açılması isteği ile Ticaret ve Sanayi Odası Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile 2 Nolu Aile Hekimliğinin o güne ait kamera görüntülerinde yapılan incelemelerde, Şahiner’in üçüncü duruşma günü doktora gitmeden rapor aldığı tespit edildi.