İddiaya göre, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, kendisine kapı açmayan şoförü görevden alarak, eski görevi olan zabıtalığa gönderdi. 

Bugüne kadar pek duyulmayan, belediye içinde konuşulan olay, Güngören Belediyesinde yaşanan olayın basında yer alması ve Başkan Yardımcısının da görevden alınması sonrası tekrar gündeme geldi ve bazı sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 

İddiaya göre, Başkanın şoförü Salih Küçük, önce Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar’ı daha sonra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ı evine bıraktı. 

Başkan Yardımcısı Hüryaşar’ı evine bırakan makam şoförü Küçük, Şaban Hüryaşar’ın kapısını açmadı. Kendisine kapı açılmamasına sinirlenen Hüryaşar, ertesi gün Salih Küçük’ü Başkanın şoförlüğü görevinden aldı. 

Sürgün gönderildiği iddia edilen şoför Salih Küçük'le ilgili Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Samsunhaber.com'a konuştu;

Başkan Yıldız yaşananların son derece üzücü ve kabul edilebilir olmadığını belirterek; "Hem Güngören'de yaşanan olay hem de Bafra ilçesinde yaşandığı iddia edilen  hadise başta halkımız olmak üzere biz sendikacıları da irite etmiştir. Bu konuda sendikamıza bir çok konu gelmesine rağmen olayların üstü kapatılarak çalışanlar mağdur edilmiştir. Bize gelen üzücü konular hakkında konunun muhataplarıyla görüşüp bu tür hadiselerin yaşanmaması için her türlü girişimi yapsakta maalesef bazı olayların önüne geçemiyoruz" dedi.

"Bizim tepkimiz sert olur" Bafra'da yaşanan konuyla ilgili Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısı'yla görüşmediğini gerek sendika gerekse insan olarak kendilerinin büyük fotoğrafla ilgilendiğini  belirten Hamdi Yıldız; "Bu olay siyasi ayrım yapmaksızın Türkiye'nin hangi kurumunda yaşanırsa yaşansın bizim tepkimiz sert olur. Yapılan bu tür onur kırıcı davranışlara seyirci kalamayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızda İstanbul Güngören de yaşanan rezalete çok sert tepki vermiştir. Bu olay Bafra'da yaşandıysa ilgiler de gerekeni yapmalıdır. Kimse Yaşananların üstünü örtmemelidir" diye konuştu.

ERDOĞAN: KİBİR EN BÜYÜK İSYANDIR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Genişletilmiş İl Başkanları Meclis Toplantısında, isim vermeden Veysel İpekçi’yi eleştirdi.

Erdoğan “Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Bize Yunus’un ifadesi ile ‘Ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm’ anlayışında insanlar lazım. Diyorum ya hep birlikte Ömerler olmaya aday olmalıyız. Hele hele bulunduğu makamın gücüne güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz. Bu tür insanların kapımızdan içeri girmeleri bile bizim için zuldür. Kibir en büyük isyandır. İnsan gönlünü kıranların biz de partideki görevliyle ilgili kalemini kırarız.” dedi.

GÜNGÖRE'DE DE YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde benzer bir olay da AKP'li Güngören Belediyesi Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'nin şoförü ayağa kalkmadığı için tuvalet önünde oturma cezası vermesiyle yaşanmıştı. Başkan Yardımcısı İpekçi istifa etmişti.