Batman’da Covid-19 vakalarının her geçen gün arttığını dile getiren Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, “1 Haziran’da normalleşme sürecinin başlamasıyla maalesef Batman’da Covid-19 vaka sayıları her geçen gün artmaktadır. Biz sağlık personelleri olarak bu süreçte çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Pandemi sürecinde sağlık personelleri olarak çok yoğun bir çalışma, stresli bir iş yükünü omuzlamaktayız. Bu da sağlık personellerini fiziki, manen ve ruhen olarak tükenmişlik durumuna getirmiş durumda. Buradan Sağlık Bakanlığına seslenmek istiyoruz; sağlık çalışanlarının özlük haklarının, çalışma koşullarının, mali haklarının ve döner sermaye hakları sorununun çözülmesi gerektiğini iletmek istiyoruz.  Pandemi hastanesine dönüştürülen Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yer sıkıntısı yaşanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yapımı devam eden Batman Kadın Doğum Hastanesinin bu süreçte pandemi hastanesine çevrilmesi gerektiğini belirten SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, “Covid-19 salgınından dolayı ilimizde yaşanan hem ağır vakaların hem de normal vakaların gittikçe çoğaldığını görmekteyiz. Vatandaşlarımızın mağdur olamaması adına özellikle şu anda yeni kadın doğum ve çocuk hastanesinin bir an evvel an azından birkaç katının Covid-19 hastaları için faaliyete geçmesi gerekir. Özellikle Batman’daki hastanelerin yetersiz kalmış durumda olduklarını ve aldığımız duyumlara göre bazı hastaların Batman’da yer yok diye ilçelere gönderildiğini duyuyoruz. Özellikle Sağlık Bakanlığından isteğimiz bir an evvel Batman’da yoğun bakım ünitelerinin çoğaltılması ve inşaatı devam eden hastanenin bitirilmesi için talimatların verilmesini istiyoruz. Covid-19 salgınının en büyük tedbir ayağı olan vatandaşlarımızdan da isteğimiz maske, sosyal mesafe ve el hijyenlerine dikkat etmeleridir.” dedi.

“BATMAN SAHİPSİZ, KİMSE İLGİLENMİYOR”

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin çok yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlardan Erkan Taşkesen da şunları kaydetti: “Hastane yetersiz olduğundan hastalar burada çok mağdur oluyor. Batman’a yeni bir hastane şarttır. Batman’ın bir araştırma hastanesine ihtiyacı var. Nüfusumuz artmış ve mevcut hastaneler artık yetmiyor. Batman sahipsiz, kimse ilgilenmiyor. Virüslü hasta sayısı her geçen gün artıyor. Bunun için bir önlem yok. Halkımız bunu dinlemiyor ve kurallara uymuyor. Hastane tıklım tıklım dolu ve yatak sayısı da çok az. Hastalar tedavi edilmeden evlerine gönderiliyor. Solunum ve yoğun bakım sayısı az. Bunun için yetkililere sesleniyoruz. Bu sorunlara bir çare bulsunlar.”