Kars Kafkas Üniversitesi Hastanesinde hemşire olarak görev yapan A.Ç., intihar ederek yaşamına son veren T.O. tarafından darp edilerek tehditle alıkonulduğunu ileri sürdü.

Emniyet güçleri tarafından yürütülen soruşturmada, olayın gerçek yüzü kars kamuoyu ve sağlık çalışanları tarafından merak ediliyor.

Saldırıya uğrayarak alıkonulduğunu ileri süren hemşirenin sendikasının konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı belirtilen haberde, kasığından bıçak darbesi alarak kan kaybettiği ve yaralandığı belirtilen hemşirenin tedavisinin hastanede devam ettiği ifade edildi.

Olayla ilgili ifadesi alınan hemşire A.Ç.’nin ilk başta mutfakta bıçağın üzerine düştüğünü ifade ettiği sonrasında ise biri tarafından bıçaklanma alıkonulduğunu, darp edildiğini söylediği iddia edildi.

Kars yerel basının haberine göre; daha önce ulusal ve yerel basında Kars Kafkas Üniversitesi’nde Kalp Damar Cerrahı olarak görev yapan bir hekimin bıçaklı saldırıya uğradığı yönündeki haberler sonrasında hekimin, can güvenliği nedeniyle tayin almak için senaryo ile olayı kurguladığının ortaya çıktığı dile getirildi.

Hemşirenin bıçaklandım dediği olayla ilgili de can güvenliği nedeniyle tayin almak için yaşanan elim olayın fırsata mı çevrilmek istendiği sorgulandı.

Öte yandan Üniversite Hastanelerinde görev yapan 4/B statüsündeki personelin tayin hakkı bulunmuyor.