S.B.Ü Van Eğitim Araştırma Hastanesinde çalıştığını belirten sağlık çalışanı, yaşadığı hakareti ve mağduriyeti dile getirdiği mesajında;

"Merhabalar başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Covid yoğun bakımda hemşireyim. Bu ay yaklaşık 10 gün önce hafta sonu nöbet tutarken pozitif olduğumu öğrendim. Evde eşim ve kayınvalidem vardı. Eşim hamile ve kayınvalidem şeker hastası idi. Sonrasında sorumluyu arayıp hastanenin yeri var mı karantina için diye sordum. Sana dönecekler dedi. Sonrasın süpervizör beni arayıp hastanenin yeri olmadığını istersem covid servisine yer açıldığında yatışı mı yapabileceğini söyledi. Ben de yatış endikasyonum yok başkasının hakkına giremem, koca hastanenin 1 personeli için yeri yok mu deyince bir tek sen mi covid oluyon, bir tek senin karın mı hamile s.... git evinde bir odaya kapan diyerek telefonu kapattı. Sonrasında evde izole olup karantinaya girdim. ne kadar dikkat etsekde eşim ve kayınvalidem de pozitif oldu. Esim hamile olduğu için ağır atlattı. Hastaneye yatışı yapıldı. Çok uğraşarak yoğun bakıma girmesini engelledik çok şükür. Bu hitap ve bu davranış için ne yapabilirim?"

Mesajın sosyal medya'da paylaşılmasının ardından sağlık çalışanları yaşanan olaya tepkilerini dile getirdi. 

Hemşireler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan yeni bir paylaşımla, "Van Bölge Hastanesi ile ilgili yayınladığımız mobbing iddiasına Hastane Başhemşiresi nejla hanim sayfamıza ulaşarak olayda adı geçen baskıcı liyakatsiz sorumlular ile ilgili soruşturmayı yaparak geri dönüş yapacağını iletti." açıklaması yapıldı.