Akıllara durgunluk veren İddiaa Erzurum’dan geldi. Erzurum’da bir hastanede Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan şahsın, hastane acil servisinde hastaların gözü önünde akılalmaz talimat verdiği öne sürülmüştü.

Olayın kısa sürede sosyal medya'ya düşmesi sonrasında sağlık çalışanlarından gelen tepkiler üzerine son dakika gelişmesi yaşandı.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türk Sağlık Sen Erzurum Şube başkanı Faruk BULUT ve sendika avukatı sosyal medyada yer alan iddialar üzerine olayın yaşandığı hastaneye giderek kötü muameleye maruz kalan personel ile  görüştükten sonra yaptığı açıklamada, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Erzurum Şube Başkanı olayın yaşandığı hastanede daha önce çalışanlardan çokça mesaj aldıklarını, bu ve buna benzer mobinglere maruz kaldıklarını ve istifa etmek istediklerini kendilerine belirtiklerini aktardı.

DAHA ÖNCE DE SORUŞTURMA AÇILMIŞ AMA FİLLER KORUMUŞ! 

Öte yandan daha öncede aynı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürüne daha öncede soruşturma açıldığı, ancak herhangi bir işlem yapılmadığı öne sürülürken, Müdürün önceki soruşturmasıyla ilgili herhangi bir ceza almaması nedeniyle çalışanlara, "Deveden büyük fil var" diyerek kendisine bişey olmayacağına dair mesaj verdiği de iddia edildi. 

BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜYLE İLGİLİ ŞOK İDDİALAR!

NE OLMUŞTU?

İddialara göre Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü acil servise giderek serviste görev yapan doktorlara hitaben “hemşireler çalışıyor mu? Çalıştırın onları, KIRBAÇLAYIN!” dedi

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün verdiği talimat karşısında şok olan Acil Servis çalışanları neye uğradıklarını şaşırırken olay sosyal medya taşında.

39 Sağlık Branşı Twitter Hesabına gönderilen ihbar mesajı ile ortaya çıkan olayda, acil servisteki hasta ve hasta yakınlarının önünde onur kırıcı cümleler sarf eden Sağlık Bakım Hizmetleri MüdürünüN gereken cezayı alması için Erzurum Valisi’ne çağrıda bulunuldu.

Erzurum Valisine seslenen sağlık çalışanları, Valiyi göreve davet ettikleri paylaşımlarda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü için gereken yasal işlemin başlatılması talep edildi.

Editör: Haber Merkezi