Başhemşire 9 ay işe gitmemiş

Doktora darp olayından sonra müfettişin yaptığı incelemede başhemşirenin 9 ay işe gelmediği tespit edildi ve Başhemşire açığa alındı.

İddialar bunlarla sınırlı değil

Kahta devlet hastanesinde,akaryakıt ihalesinde usulsüzlükler olduğu,kameraların 2 yıl boyunca bilinçli olarak çalıştırılmadığı ve kuruma ait araçların şahsi işlerde kullanıldığı da iddialar arasında.

İŞTE İDDİALAR VE CEVAP BEKLEYEN SORULAR

1-Doktor darp olayı örtbas mı edildi?

Yolsuzluğa karşı çıktığı için Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr Şevket Ergun Güzel geçtiğimiz günlerde darp edilmiş ve konu yargıya taşınmıştı.İddialara göre, soruşturmayı araştırmakla görevli müfettiş,Kahta devlet hastanesinde yaptığı incelemede başhemşirenin 9 ay boyunca işe gelmediğini tespit edilmiş ve başhemşire açığa alınmıştı.Darp olayıyla ilgili ciddi hiç bir ilerlemenin sağlanamadığı yine iddialar arasında.    

2-Hastane kameraları 2 yıl boyunca neden devre dışı bırakıldı?

İddialara göre,Kahta devlet hastanesinde kameralar 2 yıl boyunca devre  dışı bırakılmış.Doktora darp olayından sonra müfettişin geldiği gün kameralar tekrar devreye alınmış.Koca bir devlet hastanesinde kameralar neden devre dışı bırakılır?Kimlerden ne gizlenmeye çalışıldı?

3-Akaryakıt ihalesi neden üç sefer iptal edildi?

Kahta Devlet hastanesi akaryakıt ihalesi düzenliyor.İddialara göre Kahta'da bir kaç firma teklif veriyor ve bir firma ihaleyi kazanıyor.İhale üç sefer iptal ediliyor ve Adıyaman'da başka bir firmaya veriliyor.

Cevaplanması gereken soru.Kahta devlet hastanesine bağlı Sincik,Gerger ilçeleri ve Göçeri beldesi  bulunmaktadır.Yaklaşık 15 hizmet aracı vardır.Bu araçların Adıyaman da yakıt almaları demek 200 km fazladan yol katetmeleri demektir.Kahta ilçesinde aynı hizmeti veren firmalar bulunmasına rağmen neden daha fazla maliyetli Adıyaman tercih edilmektedir? Bu israfla devlet neden zarara uğratılmaktadır?

4-Kuruma ait araçlar özel işlerde mi kullanılmış?

İddialara göre,Kahta devlet hastanesine ait hizmet araçları başhekim tarafından kendi özel işlerinde kullanılmaktadır.Mesai saatleri dışında Adıyaman da bir alışveriş merkezinde görüntülenen aracın o saatte ne işi var sorusunun da cevap bulması lazım.

İl sağlık müdürlüğü neden sessiz?

Adıyaman-Kahta kamuoyu bu iddialarla çalkalanırken, Adıyaman il sağlık müdürlüğünün olaylara sessiz kalması manidar bulundu.Kamuoyunda "herhalde bu usulsüzlüklerin/yolsuzlukların ortaya çıkmasını istemeyenler var " yorumlarına neden oldu.Adıyaman kamuoyu,gerek doktor darp olayı gerekse bu ciddi iddialarla ilgili il sağlık müdürlüğünden bir açıklama bekliyor.