Yani, hangi sağlıkçıya ne kadar ücret ödeneceğinin kararı hastane yöneticilerinin iki dudağı arasında...

Elbette kriterleri var ama!..

***

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, hastane başhekimlerinin çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığını iddia ederek, "Esnek çalışma ne yazık ki idareciler tarafından suistimal edilmiştir. Sağlıkçıların tutmuş oldukları nöbetlerin ücretleri kesilmeye çalışılmıştır. Başhekimler yaptıkları bu uygulamaları ile sınıfta kalmıştır!.." dedi.

İdareciler tarafından çalışanların sürekli mağdur edilmesine yönelik bu çabanın nedenini anlayamadıklarını kaydeden Köse, şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarının alın terinin hakkı; bu ödenen paralardan ziyade, alkışlarla daha fazla karşılık bulmuştur. 3 ay boyunca ek ödemelerin tavandan verileceğinin açıklanması maalesef çalışanlara bir katkı sağlamadı! Sağlamadığı gibi toplum nezdinde sanki astronomik ücretler alıyorlarmış gibi bir algı yaratılması da ciddi bir sorun oluşturdu. Bu uygulamadan memnun olan sağlık çalışanı neredeyse yok denecek kadar az. Sağlık çalışanlarının motivasyonu yerlerde... Sağlıkçılar, açıklanan ve alınamayan sözüm ona paralar nedeniyle ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyorlar!.." diye konuştu.

Bu arada Köse, Sağlık Bakanlığı'nın pansuman tedbir yerine, çalışanların talep ve beklentilerine cevap verecek, yaptıkları işin karşılığını alacak düzenlemeleri hayata geçirerek ücretlerini ona göre belirlemesi gerektiğinin de altını çizdi.

***

Evet, Köse'nin söyledikleri böyle...

Şimdiii...

Kamu hastanelerinde koronavirüs ile savaşan kahraman sağlık çalışanlarımız bu konuda çok ama çok dertliler!

Gönderilen maillerin, gelen telefonların sayısını unuttuk!..

 "Bizim işimiz, görevimiz bu. Seve seve de yapıyoruz, hiçbir sıkıntı ve şikâyetimiz de yok. Ancak sağlıkçılara çok büyük paralar veriliyormuş gibi toplumda algı yaratılması bizi çok üzüyor... Geçen ay ne aldıysak o." diyen sağlık emekçileri bakın dertlerini nasıl anlattılar:

"Öncelikle bizler söylendiği gibi büyük paralar falan almıyoruz. Hastanemizde nöbet sonrası ve öncesi çalışmadığımız dönem idari izinli olarak görülerek, mesai dışı çalışılan tüm saatlerin fazla mesai olarak kabul edileceği söylendi. Ve buna uygun çalışma listeleri hazırlandı. Bugün ise bu ücretin tarafımıza ödenmeyeceği, idari izinli sayılmayacağımız, zorunlu olarak nöbet izni kullandırılacağı hastane yönetimi tarafından söylendi. Tüm bakanlıklarda esnek çalışma uygulamasına geçilmesine, memurun işe gelmediği saatlerde idari izinli sayılacağı Cumhurbaşkanlığı yönetmeliğinde belirtilmiş olmasına rağmen, çalıştığım kurumda bu uygulamaya geçilmek yerine var olan fazla mesailerimizi zorla nöbet izni olarak kullandırıyorlar! Görevimizi canla başla yaparken, bu zor günlerde çoğunluğu gece çalıştığımız fazla mesailerimizin aylık çalışılması gereken saatlerle eş tutulması haksızlıktır, günahtır!"

Yorum sizin!..

Lale AKASOY/yenidonem.com.tr