Ünye’de Oraller adı verilen suç örgütünün yapılan operasyon sonucunda taşınmazlarına ve banka hesaplarına el konuldu. Oraller suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 kişiden, 13’ü tutuklanırken, haksız kazanç yoluyla elde ettiği belirlenen 6 taşınmaz ile 5 araç ve kurdukları şirketlerin banka hesaplarına el konulduğu açıklandı.

Konuyla ilgili Ordu Valiliği tarafından kamuoyuna yapılan yazılı açıklamada, Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonun İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Orallar Organize Suç Örgütüne yönelik olarak gerçekleştiği açıklandı. Yapılan tahkikat sonucunda 2 Eylül'de düğmeye basılan operasyonda, 32 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılmış, bu kapsamda 40 adrese eş zamanlı olarak Özel Harekat Şubesi ile Çevik Kuvvet Şubelerindeki polislerden de destek alınmak suretiyle toplam 240 Polisle operasyon düzenlendiği kaydedildi.

Valiliğin açıklamasında, orallar suç örgütünün tehdit, cebir ve şiddet kullanarak Ünye’deki esnaf ve vatandaşlarımız üzerinde baskı kurdukları, çek-senet tahsilatı başta olmak üzere silah kullanarak kasten yaralama ve tehdit gibi suçları işledikleri operasyon sonucunda kesinleşmiştir denildi. 

ÖRGÜTÜN İŞLEDİĞİ SUÇLAR;

  • Nitelikli Tehdit,
  • Nitelikli Yağma,
  • Kasten Yaralama,
  • Özel Hayatın Gizliliğini İhlal,
  • Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama,
  • İhaleye Fesat Karıştırma
  • Rüşvet

gibi suçlar başta olmak üzere toplam 21 farklı eylemin içerisinde yer aldıkları tespit edilmiştir denildi. Orallere yapılan operasyonda 31 şüpheliden 11'i yapılan işlemlerin akabinde serbest bırakılmış, adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 7 kişi ise kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. Yakalanamayn bir kişinin hala arandığı da belirtildi.

YAKALAN ŞÜPHELİLER VE DURUMLARI

  1. Güray Yılmaz -Ünye Devlet Hastanesi Eski Başhekimi - Adli Kontrol ile Serbest-
  2. Tolga Oral -Adli kontrol şartıyla serbest-
  3. Ömer Gülay -Tutuklandı-
  4. Osman Yılmaz -Tutuklandı-
  5. Mustafa Kadıoğlu -Tutuklandı-
  6. Abdullah Tan -Tutuklandı-
  7. Mithat Arslan -Tutuklandı-
  8. Uğurcan Orak -Tutuklandı-
  9. Emin Emrah Çınar -Tutuklandı-
  10. Ömer ORAL -Tutuklandı-
  11. Deniz Önder -Tutuklandı-
  12. Uğur İrtem -Tutuklandı-
  13. Mehmet Kavaklı -Tutuklandı-
  14. Nural Oral
  15. Süleyman Açıkgöz
  16. Avni Açıkgöz
  17. Ümit Keskin
  18. Mustafa İnce
  19. Uğur Bulat
  20. Uğur Güngör
  21. Erkan Fidan
  22. Yakup Kürşat Cennetoğlu
  23. Gökhan Kılıçarslan
  24. Necdet Çamoğlu
  25. Musa Dikci
  26. Emrah Açıkgöz
  27. Kadir Ergeç
  28. Gürkan Gülay
Editör: Haber Merkezi