Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Döner Sermaye Komisyonu seçimleri gerçekleştirildi. Seçimlerde geçen dönem de seçilen Türk Sağlık-Sen İşyeri Baş Temsilcisi Zafer Kurt ile Cafer Çelik arasında gerçekleşti. Döner Sermaye Komisyonu seçimlerine 267 sağlık çalışanı katılırken, 263 geçerli, 45 oy ise geçersiz sayıldı. Zafer Kurt 180, Cafer Çelik ise 79 oy aldı.  Böylelikle Türk Sağlık-Sen İşyeri Baş temsilcisi Zafer Kurt çalışanların büyük desteği ile döner sermaye komisyonunda görev yapmaya devam edecek.

GÜNEŞİ MAHKEMEYE VERDİ

Darıca Farabi Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş’in geçtiğimiz yıl görev ve yetki sorumlulukları dışında çalışanları farklı birimlerde görevlendirmek istemesi ile başlayan tartışmalarda Döner Sermaye Komisyonundaki yapılan seçimler bu yıl ayrı bir öneme sahip oldu. Bilindiği üzere Başhekim Güneş’in hakkını arayan sağlık çalışanlara kişisel sosyal medya hesabında, ‘hain’ demesi üzerine mahkemeye verenlerden biri de komisyon seçimlerini kazanan Türk Sağlık-Sen İşyeri Baş Temsilcisi Zafer Kurt olması da dikkat çekti.

GİZLİ OY AÇIK TASNİF

Döner Sermaye Komisyon Seçimleri 2019 yılına kadar atama yöntemi ile yapılırken Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesinin İl Sağlık Müdürlüğüne yazılı başvurusu ile seçimle komisyon üyesinin belirlenmesi talebi kabul görmüş ve o tarihten bu yana Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesinde Zafer Kurt seçimlerde kazanan isim oldu. Gizli oy açık tasnif yöntemi ile gerçekleştirilen seçimlerle ilgili olarak Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi yetkilileri yaptığı açıklama da, çalışanların hür iradeleri ile gerçekleştirilen seçimlerde gerekli cevabı vermekte olduklarını belirttiler.

Kaynak:Çağdaş Kocaeli

Editör: Haber Merkezi