Konya Barosu Başkanlığı tarafından yapılan suç duyurusunda, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı H.H.U. hakkında kadınlarla ilgili geçtiğimiz haftalarda sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım sebebiyle, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından dava açılması istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

KADINLARI AŞAĞILADIĞI İDDİA EDİLDİ

Baro tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu dilekçesinde, H.H.U. isimli Başhekim Yardımcısının sosyal medya paylaşımı ile toplumun bir kesimini oluşturan kadınları aşağıladığı iddia edilerek kadınların sosyal hayatları, kıyafet seçimleri ve yaşam tarzları üzerinden uygunsuz yorumlarda bulunduğu ileri sürüldü.

HASTANE DİSİPLİN İŞLEMİ YAPTI MI?

Suç duyurusunda dilekçesinde şüpheli ile ilgili hekimlik mesleğinin yanında Başhekim Yardımcısı olarak da görev yaptığı ve dolayısıyla kamu görevlisi olduğu belirtilerek görevi sebebiyle hekimlik sıfatını da kullanarak ve mesleğinin kendisine sağladığı kolaylıklardan faydalanarak sosyal medya üzerinden toplumun bir çok kesimine ulaştığı belirtildi. Kadınlara yönelik olarak bir aşağılama ve linç girişimi başlatacak ifadeler kullandığı ileri sürülen Başhekim Yardımcısının paylaşımı ile ilgili belirtilen nedenler ve Re’sen düzeltilecek hususlar nedeniyle çalıştığı kamu kurumu olan Konya Numune Hastanesine şüpheli hakkında ilgili paylaşımları sebebiyle disiplin işlemi yapılıp yapılmadığının sorulması da istendi. Başhekim yardımcısı ile ilgili sevk maddeleri doğrultusunda cezalandırılması için kamu davası açılması dilekçe de yer aldı.