İddiaya göre olay Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde yaşandı. Kulak Burun Boğaz uzmanı olarak görev yapan Yunus Feyyat Şahin, kotası dolduğu için bir hastaya bakamayınca hastanın tanıdığı olan Başhekim Yardımcısı’nın sözlü ve fiziksel saldırısına uğradığını iddia etti.  Darp raporu alan Dr.Yunus Feyyat Şahin, Başhekim Yardımcısını Kamu hastaneleri başkanlığına şikayet etti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Darp olayı doktorlar arasında üzüntü yarattı. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren sağlıkçılar, olayın doğru olmaması temennisinde bulundu. Her gün şiddeti kınayan sağlıkçıların şiddeti kendi meslektaşlarından da tepki gördü.

DİLEKÇEDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Şahin, Kamu hastaneleri başkanlığına yazdığı dilekçede şunları dile getirdi:”17 .12.2019 tarihinde her zamanki gibi 8.30’da polikiliniğe başladım. Gün içerisinde sistemsel bir problem (e-reçetede oluşan problem nedeniyle e-imza flaş belleği bloke olmuştur) yüzünden e-reçete yazamadığımdan yazdıklarımın da geri gelmesinden dolayı çok ciddi bir yoğunluk oluştu.  O gün iki sekreterle 162 hastaya hizmet vermeye çalıştım, Bu yoğunluk sırasında tanımadığım bir hasta muayene olmak için sıra istedi. Bende yoğunluktan kaynaklı şu an için yardımcı olamayacağımı, yoğunluk azaldıktan sonra yardımcı olacağımı söyledim. Hastada başhekim yardımcısı H.T’ye şikayete gitmiş. H.T. hastaya bakılsın diye bir not yazarak hastayı tarafıma tekrar yönlendirmiştir.  O sırada ben hastaya şu andaki yoğunluktan kaynaklı başka doktorlara gidebileceğini söyledim.  Acil bir durumun olmamasına rağmen ısrarla muayene olmak istediğini belirtti. Bende yardımcı olamayacağımı söyledim.

YUMRUK ATTI,GÖZLÜĞÜMÜ KIRDI

Hastada tekrar başhekim yardımcısı H.T.ye şiayete gitmiş. H.T.bunun üzerine bana haber vermeden kotamı açıp hastayı benim polikliniğe kayıt yapıyor. Hasta tekrar polikliniğe gelerek başhekim yardımcısının kaydı açtığını söyledi .Bende başhekim yardımcısını arayarak bunun doğru bir davranış; olmadığını, ben hastaya bu yoğunlukta sistemdeki problemden kaynaklı e-imza flaş belleğimin bloke olduğunu 162 hastaya baktığımı bundan kaynaklı hastalara faydalı olamayacğımı söyledim. H.T. bana telefonda ‘sen kim oluyorsun ben bu hastanenin başhekim yardımcısıyım her istediğimi yaparım sen bir aşağı gelirmisin’ diyerek sert ve yüksek ses tonuyla bağırdı. Bende aşağı odasına gittim ‘buyrun benimi döveceksiniz?’ dedim. O sırada H.T. bana insanlığa, mesleğine ve makamına yakışmayacak şekilde yumruk attı, gözlüğümü kırdı gömleğimi yırttı. Odasındaki gürültüyü duyan çalışanlar beni odadan dışarı çıkardı sekreter odasına aldılar. H.T. daha sona orayada gelerek beni oradada darp etti. Yaşadığımız bu insanlık dışı durumdan mesleğim ve aile babası olmaktan büyük utanç duydum. 20 yıllık meslek hayatımda hiç bir zaman böyle bir durumla karşılaşmadım.” 

Editör: Haber Merkezi