Türkiye'nin en köklü sağlık kurumlarından eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle yine sosyal medya'da hedef tahtasına konuldu.

Edizer paylaştığı videoda 'Yapmayın, etmeyin kardeşim. Dün yine işittim, gül gibi bir yuva yıkılıyor. Niye yıkılıyor koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum neden aldatıyorsunuz. Allah'u Teala size ruhsat vermiş. Bir başkasını seviyorsunuz, onu da alın. İnsan yuvasını yıkar mı. Medeni kanunla zaten mücadele ediyoruz. Ama bizi bacılara mahçup etmeyin." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda tartışma yaratan Esra Erol'un programlarıyla ilgili paylaşımda bulunan Edizer, Facebook'ta şu ifadeleri kullandı:

"Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir.

Sorsan "kadına özgürlük ve uygarlık" kazandırıldı.

Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği.

Kuvveden fiile batı ahlâksızlığı..."

Ali Edizer'in sosyal medya hesabında paylaştığı bir video konuşmasında da, "Medeni Kanun'u yıkmak için mücadele ettiğini" söylemesi ve Türkiye Cumhuriyeti yasaları gereği resmi nikahla sadece tek eşli olmayı eleştirerek, "boşanmak yerine 2. eşi alın" demesi dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi