Hizmet İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya’nın, Başhekim ve Hastane Müdürü tarafından taciz edildikleri iddia edilen N. C, H. Ş ve C. G. ile yaptıkları WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.
Güven Kaya, WhatsApp grubunun kurulduğunu sadece gruba alınanlar tarafından bilinmesi gerektiğini belirterek, Başhekim ve Hastane Müdürünün görevlen alınmasıyla ilgili Vali, İlçe Başkanı ile yaptıkları görüşleri gruptakilere anlatarak “Bu Müdürle Başhekimi aldıracağım dedim Sedat’a. Yerlerine adam arıyorum” dediğini görülüyor.

Öte yandan grup seks teklif edildiği ve tacize uğradıkları iddia edilen kadınların tacizi görüntülemek için kalem kamera arayışı içinde oldukları anlaşılıyor. Sendikacı Güven Kaya, kadınlardan birine “Teli elinde tutup kameraya alamaz mısın. Yeri çeksen bile olur” diye akıl vermesi dikkat çekiyor.
Kadınlardan biri Iphone telefonda ses kayıt özelliğinin nerede olduğunu soruyor.

HAK-İŞ konfederasyonu ve HİZMET İŞ Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın karşılaştığı çirkin olayı kınadığını açıkladı.
Başhekim ve Hastane Müdürü tarafından grup seks teklif edildiği ve cinsel tacize uğradıkları iddiasıyla üç kadına sahip çıktıklarını anlatan Güven Kaya şu açıklamayı yaptı:

“Olayın mümkün mertebe gizli yürütülmesi ve soruşturulmasına dikkat göstermemize karşın, üzücü bir şekilde kamuoyuna yansımıştır.

Süreç içerisinde HİZMET İŞ Sendikası Zonguldak İl Başkanlığımızca yasalar çerçevesinde üyelerimiz korunmuş ve kollanmıştır.

Söz konusu olayda suçlu olan kişilerin cezasız kalmaması ve bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için ilgili mercilerle konuşulmuştur.
Olay yargıya taşınmıştır. Yargının en doğru kararı vereceğine inanıyoruz.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak emekçinin, hakkın ve hukukun yanında olduğumuzu belirtiriz. Yayınlarınızda bu hususları dikkate alınacağı temennisiyle, çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim.”