VATAN HAİNLİĞİ

Oldukça sert eleştirilerde bulunan Başhekim Güneş, sağlık çalışanlarını kışkırtanların ve çalışma arkadaşlarına zarar  verenlerin hain olduğunu ifade ederek, “İhtiyaca rağmen böyle zorlu süreçte verilen görevi, başında milli ünvanlar taşıyan sendikaların keyfi kışkırtmalarına alet olan ve verilen görev mahaline gitmeyip eylem yolunu seçen ve çalışma barışını bozmayı ilke edinmiş hainlerde eksik olmuyor. Arkadaşları terler ve sıkıntılar içinde görevini ifa ederken onlar oturmayı tercih edip ve hukuksuz bir şekilde direnenler eksik oluyor mu hayır.

Gazetelerde boy boy resimlerle paylaşım yapıp bu bir halk sorunudur deyip kışkırtma yapanlar bu zorlu şüreçte bile vicdan melekelerinden sıyrılmışlar var mı, var. Bana göre bugün verilen görevi kabul etmeyen kim olursa olsun Vatan hainidir.”dedi. 

Başhekimin Açıklamalarının Ardından Ergün Demir bir yazı kaleme aldı;

***

Sen bir anestezi teknisyeninin yoğun bakımda çalıştırılmayacağını bilmiyor musun?

Bunun yasal bir şey olmadığından haberin var mı?

Yoğun bakım bölümünde çalışan personelin bunun eğitimi almış uzman kişilerden oluşması gerektiğini öğrenmedin mi?

Ya bu anestezi teknisyeni hatalı bir şey yapıp, bu yanlış bir kişinin hayatına mal olursa?

O kadar tweet atıp vatandaşı suçluyorsun ya bir tweet de İl Sağlık Müdürlüğüne, Sağlık Bakanlığına atsana?

Benim personelim eksik kalıyor, bana şu kadar sağlık personeli gerekiyor desene?

Diyebiliyor musun?

***

Çalışanlara, sendikalara laf söylemek kolayına mı geliyor. Onları bir risk olarak görmüyor musun? Bence o kadar kendine güvenme. Hiçbir sağlık emekçisi kendisine vatan haini dedirtmez.

Bundan ağır bir itham olamaz. Eğer yöneticiysen, çalışanlarını yöneteceksin. Eğer birini yasal olarak bir yerde görevlendirme hakkın varsa, görevlendireceksin.

***

Eğer yapmıyorsa, idari işlem başlatırsın. Hakkın yoksa, bunu yapmayacaksın. Hakkın olmayan şeyleri yapmaya kalkıp, insanlar da buna karşı çıkınca da sosyal medya hesabından çalışanları birbirine düşman etmeyeceksin. Yanlış bilgiler verip, vatandaşa sağlık çalışanlarını linç ettirmeyeceksin.

***

Bir de bu kadar vites yükseltip, sonra geri vites yapıp, yaptığın paylaşımı da silmeyeceksin.Demagojiyle, mesnetsiz suçlamalarla bu işler olmaz Hoca.

Ben kendi adıma bu konuyu sonuna kadar takip edeceğim.

Umuyorum ve diliyorum ki bu kentin yöneticileri de bunun farkına varır.

Yoksa siz bu kafayla o hastanenin başında olmaya devam edersiniz, sağlık çalışanlarının işi çok zor.

Bence siz uzun bir istirahate çıkın.

Ben böyle görüyorum.

Ergün DEMİR

KORONAYA YAKALANMIŞTI

Koronavirüse yakalanan ve geçtiğimiz haftadan bu yana da evinde izole olan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve hastane çalışanlarından sendikaya üye isimlere yüklendi.

“BOY BOY RESİMLERİNİ GÖRÜYORSUNUZ”

Başhekim Güneş, “Farabi’de kim huzursuz biliyor musunuz? Çalışmak istemeyen, bakanlığın verdiği yetkiler çerçevesinde yapılan görevlendirmeleri kabul etmeyen ve bu en zorlu dönemde arkadaşları canla başla çalışırken mücadeleden kaçan, odalarında oturmayı tercih edip çay içen, sendika tarafından sürekli kışkırtmalara alet olan 9 kişilik anestezi teknisyeni ve 3 kişilik evde sağlık ekibi. Bunları ifşa etmeye gerek yok. Zaten boy boy resimlerini basında görüyorsunuz” dedi