Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, Koronavirüs tedavisi gördüğü sırada kendisini 112 Acil’e ilişkin ambulansla Ankara’da oğlunun çalıştığı hastaneye sevk ettirmesi olayıyla ilgili olarak, kendisini Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti. İnceleme yapan savcılık, olayda rastgele bir kabahat ögesi bulunmadığı gerekçesiyle soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kocaeli Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, 2020 yılının aralık ayında Koronavirüs’e yakalandı. Meskende tedavisine başlanan ve durumunun ağırlaşması üzerine başhekim olarak vazife yaptığı Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne yatırılan Güneş, daha sonra kendi talebi doğrultusunda 112 Acil’e ilişkin ambulansla oğlunun hekim olarak misyon yaptığı Ankara Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavisi tamamlanan Güneş, misyonuna döndü.

Başhekim Güneş, kamu malını kullandığı gerekçesiyle gelen reaksiyonlar üzerine olayı yargıya taşıdı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendini ihbar eden dilekçe yazan Başhekim Güneş, dilekçede hastalık sürecinin zihinsel ve bedensel olarak vermiş olduğu problemlerden ötürü gerçek muhakeme kararında ister istemez kasvetler yaşadığını belirterek, verdiği kararın objektif olarak değerlendirilmesini talep etti.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın incelemesinde, Başhekim Güneş’in yaşanan olayda rastgele bir cürmünün olmadığına kanaat getirildi. Savcılık, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Sıhhat Bakanlığı’nın tüm imkanlarının vatandaşların hizmetinde olduğu anlaşıldığından ve hareketlerin hata oluşturmaması sebebiyle soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.