Yön Gazetesinde yer alan iddialara göre;

Geçtiğimiz hafta Korgan Aile Hekimliğinden, Korgan Devlet Hastanesine Başhekim olarak atanan Dr. Yıldırım Yırgın görevine çok hızlı başladı. Başhekimin Hastanede görevine başlar başlamaz, ilk işi bazı personeller üzerinde tayin, sürgün ve geçici göreve gönderme baskı, tehdit ve yıldırma gibi davranışların yapıldığı iddialar gündeme geldi. Bu iddialar sosyal medyada paylaşıldı ama, şayet doğru ise İl sağlık müdürlüğü ve sorumlu amirler konu hakkında gerekli soruşturmayı yapmaları gerekiyor.

Başhekim Yıldırım Yırgın’ın Kuzeninden Gazeteciye Ağır Hakaretler! haberimiz için tıklayınız.

Ordu’nun Korgan ilçesinde vatandaşın hakkını savunan ve ilçede adeta bir şikayet mercii haline gelen DSP İlçe başkanı Veysel Araç adeta muhalefet  görevini yerine getirerek, haksızlığa uğrayan çalışan kamu görevlilerinin hakkını savunmaya devam ediyor. Araç, ilçede yaşanan bir çok haksız ve hukuksuz işleri yetkili mercilere şikayet ediyor ve ayrıca sosyal medyada paylaşarak yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Korgan ilçesi Devlet Hastanesi başhekimlik görevine başlayan Dr. Yıldırım Yırgın, hastanede görev yapan  K. M. İsimli Ebe-Hemşireye senle çalışamayacağım, sen tayin iste yoksa seni sürgüne, geçici göreve gönderirim, gibi baskılar yaptığı iddiaları gündeme geldi. Bu olayın arkasında ise baş hemşirenin parmağı olduğu iddia ediliyor. Görevine hızlı bir şekilde yeni başlayan Başhekimin Devletin sağlık kuruluşu olan  böyle bir kurumda bu gibi tutum ve davranışlardan kaçınmasını öneriyoruz.

Korgan Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Görevden Alındı! haberimiz için tıklayınız.

BAŞHEKİMİN AVUKATI HAKARET ETTİ İDDİASI

Haberin yerel gazetede yer almasından kısa bir süre sonra, Gazete sahibi sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Başhekimin avukatının kendisini aradığını söyleyerek, "Sizin gibi şerefsizler diye hakaret etti.. Bizi tehdit etti, şikayet edecekmiş.." paylaşımını yaptı.

Bu konuda Korgan DSP İlçe başkanı Veysel Araç, kendi sosyal sayfasında aşağıdaki açıklamayı yaptı..

SAYIN YENİ KORGAN DEVLET HASTANESİNE BAŞHEKİM GÖREVİNE BAŞLAYAN YILDIRIM YIRGIN BEY.

DAHA DÜN BİR BUGÜN İKİNCİ GÜNÜNÜZ OLMASINA RAĞMEN HASTANEDE ÇALIŞAN PERSONELLER İNİZİ TEHTİT ETME YETKİSİNİ SİZE KİMLER VERDİ.

YOKSA SİZE BİR GECEDE İNCİ YADA BONCUKMU VERDİLER DE KOLTUĞA OTURUR OTURMAZ ÇALIŞANLARI TEHTİT ETMEYE BAŞLADINIZ.

YOKSA SİZE ÇALIŞANLARI TEHTİT ETTİREN KİŞİLERDEN BİR BEKLENTİNİZ YADA ÇIKARINIZ MI OLDU BİR GECEDE.

SAYIN BAŞHEKİM YILDIRIM YARGIN BEY SİZİN GÖREVİNİZ HASTANEYİ YÖNETMEK VE HİZMET VERMEK.

ÇALIŞAN PERSONELLERI TEHTİT ETMEK DEĞİL.

SİZE BİRDE TAVSİYEM SAYIN BAŞHEKİM YILDIRIM YIRGIN BEY.

KİMSENİN AĞZIYLA ÇALIŞAN PERSONELLER İNİZİ TEHTİT ETMEYİN BUNUN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ.

YİNE DE YENİ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM.

SAYGILARIMLA..

VEYSEL ARAÇ

DSP KORGAN İLÇE BAŞKANI