Sosyal medyada yayılan iddiaya göre, Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi, acil servisle çalışan hekim ve hekim dışı personele; “15 dakika içinde yemek yiyeceksiniz, aynı tempoyla hiç durmadan çalışmaya devam edeceksiniz” şeklinde talimat verdiği, yemekhane kapısında bekleyen personele de “acilden yemeğe gelenlere burada yemek vermeyeceksinizhepsinin ismini bana göndereceksiniz gerekirse yemek kartlarını iptal edeceğim" şeklinde talimatta bulunduğu iddiaları mevcut.


*Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Atila Gürgen

Kapıdan çevrildiler

Sosyal medyaya düşen iddialara göre, Başhekimin bu talimatı sonrası, yemekhane görevlilerinin yemekhaneye giden hekim ve hekim dışı personele yemekhane kapısındaki görevliler tarafından; “başhekim tarafından sizin burada yemek yemeniz yasaklandı, size yemek veremeyeceğiz” diyerek geriye çevrildiği kaydedildi.


İddialarını Yalanlayan Hastaneye Milletvekilinden Açık Çağrı: Soruşturma Açılsın, Çalışanların İfadesine Başvurulsun!


Konuyla alakalı çalışanların iddiaları şu şekilde:

“Yoğun şekilde çalışan acil servis hekimleri ve hekim dışı personel bu durumdan dolayı çok rencide olmuş durumda olduğu ve acil serviste yemek yemek için herhangi bir fiziki ortam olmadığından dolayı ve hatta gecikmeli gelen soğuk yemekleri dizlerin üzerinde yemek zorunda kaldıkları da ifade edilmektedir.

Ne etik, ne de hukuki!

Çalışanlara kanun ile verilen bir hak olan öğle arası vaktini 15 dakika ile kısıtlama yetkisi başhekimde olmadığı gibi, yemekhaneye giden personeli de; ’siz yasaklısınız burada yemek yiyemezsiniz’ diye geri çevirmesi ne etiktir ne de hukukidir.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI AŞAĞILAYICI BİR UYGULAMA”

Başhekimin akla ve mantığa sığmayan bir uygulama yaptığına dikkat çeken Milletvekili Mustafa Adıgüzel şöyle konuştu:

“Acil çalışanlarının hem doktor hem diğer personelin yemekhanede yemek yemesini yasaklamış. En doğal insani ihtiyaç. Bu personelin dinlenmeye yemek yemeğe ihtiyaçları var. Ne olacakmış? Gidip acil serviste ayaküstü yiyecekmiş.

Orada yemek yiyecek her hangi bir alan yok. Bu olmaz bu çağda olmaz. Onlar dönüşümlü olarak oradaki görevlerini aksatmadan yıllardır çalışıyorlar. Eski köye yeni adet mi getiriyorsun, bunun hiç bir mantıklı tarafı da yok.

Bu sağlık çalışanlarının gururunu inciten, rencide edici, aşağılayıcı bir uygulamadır. Onlarında birer insan olduğunu unutmaması gerekiyor. Ve özellikle onların hakkını, o hastanenin başhekimi koruması lazım. Derhal bu tür yanlış uygulamalardan vazgeçin.”


*CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel

Adıgüzel, ayrıca hastane tek tip yemek çıktığını çalışan personelin sağlık durumuna göre yemek seçme hakkının olmadığını dile getirdi.

İsmail Akduman-Sözcü

Olaya Sağlık Müdürlüğü'nün el attığı başhekime gerekli uyarıları yaptığı şeklinde tarafımıza bilgiler gelmekle beraber bu zihniyetteki insanların idareci konumunda olmalarının veya idareci olarak görevlerine devam etmelerinin ne kadar doğru olduğunu da çalışanlar, halk ve yerel siyaset dahi konuşmaya başlamıştır. Bakalım yetkililer bu durumda nasıl bir yol izleyecek çalışanlarla beraber tüm halk ve bizler de takipçisi olacağız.”