Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yenileme çalışmasından sonra eski asansörlerden çıkan hurdaların birileri tarafından sessiz sedasız satıldığı iddiaları üzerine Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın açıklama yaptı. Başhekim olarak hurda olayını örtbas ettiği öne sürülen Şaşkın her şeyi ayrıntıları ile kamuoyuna anlattı. Başhekim Hüseyin Şaşkın açıklamasında şunları söyledi:

MKE’YE VERİLECEKTİ

“Bilindiği üzere yataklı servisler, ameliyathaneler, yoğun bakımlar, doğumhane olmak üzere birçok birimin bulunduğu hastane ana binasındaki 5 adet asansör yenilendi. Yenileme çalışmaları kasım ayında tamamlandı. Bu çalışma sonrası ortaya çıkan eski asansörlere ait hırdavatlar, MKE’ye teslim edilmek veya Sağlık Bakanlığı yetkisi ile ihale usulüyle satılmak üzere hastane Rotary binasının ön tarafında biriktirildi. Ancak hırdavatlar yetkisiz kişiler tarafından alındı.

BİZ DE SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Bunun neticesinde gerekli tutanaklar tutulup ivedi olarak idari soruşturma başlatıldı. Birkaç gün sonra da ilgili bilgi ve belgelerle birlikte adli soruşturma başlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Adli makamlarca soruşturma başlatılmış olup, halen devam ediyor. Hastanemizce başlatılan idare soruşturma devam ediyor. Görüldüğü üzere üstü kapatılmış, ertelenmiş, sümen altı edilmiş bir durum söz konusu değildir. Hem adli süreç hem de idari soruşturma süreci yürütülmektedir.”