Türk Sağlık- Sen Şubesi Başkanı Ömer Çeker'in Kocaeli Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ki idari uygulamalara ilgili eleştir getirdiği haberlerinin ardından Başhekim Prof. Dr. Mustafa Güneş’ten sert cevap gelmiş, "en zorlu dönemde arkadaşları canla başla çalışırken mücadeleden kaçan, odalarında oturmayı tercih edip çay içen, sendika tarafından sürekli kışkırtmalara alet olan 9 kişilik anestezi teknisyeni ve 3 kişilik evde sağlık ekibi.”demişti.

VATAN HAİNLİĞİ

Oldukça sert eleştirilerde bulunan Başhekim Güneş, sağlık çalışanlarını kışkırtanların ve çalışma arkadaşlarına zarar  verenlerin hain olduğunu ifade ederek, “İhtiyaca rağmen böyle zorlu süreçte verilen görevi, başında milli ünvanlar taşıyan sendikaların keyfi kışkırtmalarına alet olan ve verilen görev mahaline gitmeyip eylem yolunu seçen ve çalışma barışını bozmayı ilke edinmiş hainlerde eksik olmuyor. Arkadaşları terler ve sıkıntılar içinde görevini ifa ederken onlar oturmayı tercih edip ve hukuksuz bir şekilde direnenler eksik oluyor mu hayır.

Gazetelerde boy boy resimlerle paylaşım yapıp bu bir halk sorunudur deyip kışkırtma yapanlar bu zorlu şüreçte bile vicdan melekelerinden sıyrılmışlar var mı, var. Bana göre bugün verilen görevi kabul etmeyen kim olursa olsun Vatan hainidir.”dedi. 

GÖREVLENDİRMELER YARGIYA TAŞINIYOR

KRT'den Çağdaş Ulus'un haberine göre, Türk Sağlık- Sen Şubesi Başkanı Ömer Çeker hastane içerisindeki görevlendirmeleri hukuksuz buldu. Resmi yazı yerine sözlü beyanla yapılan görevlendirmelerin kabul edilemez olduğunu savundu. 

Sağlık personeli ile başhekimlik arasında yaşanan görevlendirme gerilimini ise Türk Sağlık-Sen yargıya taşımaya hazırlanıyor. Başhekimin sosyal medyadan sağlık personeli ile ilgili sarf ettiği sözler ile ilgili suç duyurusunda bulunulacak. Görevlendirmeler için de sağlık bakanlığı teftiş kuruluna başvurulacak.

Editör: Haber Merkezi