Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal’ın ilçede faaliyet sürdüren gazetelerin temsilcileriyle biraraya gelerek yaptığı sohbette, Hendek Devlet Hastanesi Başhekiminin ilçeye doktor gelmemesi konusunda sarf ettiği sözler gündeme getirildi.

BAŞHEKİM VE MÜDÜR HAKKINDA ŞİKAYETLER VAR!

İlçe Başkanına sorular yönelten gazeteciler, “Hastanede Başhekim ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü hakkında şikayetler olduğunu, her ikisininde arkasında siyasi güç olduğundan(!) dolayı bu kişilere dokunulamadığı konuları hakkında da soru yönelten gazetecilere İlçe Başkanı, “Bu konu hakkında bizlerde ama basın yoluyla ama vatandaşların şikayetiyle bir şeyler duyuyoruz. Şikayetlerle ilgili araştırmalar ve çalışmalar yapıyoruz. Hastanede hasta memnuniyetinin arttırılması için her şeyi yapacağız. Yaptığımız çalışmalarla eskiye göre iyi bir noktaya geldik. İnşallah daha da iyi olacak. Doğru bildiğimiz işleri Hendek için gözümüzü kırpmadan yapmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

HABERLER YÜZÜNDEN Mİ İLÇEYE DOKTOR GELMİYOR?

Başhekim, Gazetecilerin yaptığı haberler yüzünden hastaneye doktor gelmediğini söylüyor. Siz bu söylemi doğru buluyor musunuz? sorusuna ise Ak Parti İlçe Başkanı Baykal, ”Ben bu düşünceyi doğru bulmuyorum. Gazeteciler bizim gözümüz, kulağımız, aynamız. Bizim göremediğimiz, yetişemediğimiz şeyleri biz, Gazetecilerden duyuyoruz. Doktor açığı konusunda Gazetecileri suçlamak, doğru bir bakış açısı değil. Bu bakış açısını değiştirmek lazım. Doktor tayin istemeden önce araştırma yapıyor. Arkadaşlarını arıyor. Şayet hastane ile ilgili olumsuzlukları duyunca gelmekten vaz geçiyor. Elimizdeki doktorları memnun etmeliyiz. Onların karşılaştığı sorunların çözümü için uğraşmalıyız. Ben, yeni atanan doktorları ziyaret ederek, bir sıkıntılarının olup olmadığını soruyorum. Hendek’in insani yönünü onlara gösterirsek, gitmezler kalırlar. Geçmişte Hendek’e yerleşen bir sürü doktorumuz var. Erol Coşkun, İsa Muratdağ, Zafer bey, İsmail Hakkı Baliç, Sedat Aydın ve Ahmet Cindioğlu isimlerini sayabiliriz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi