DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanlarına, ek ödemelerinde yüzde 20 kesintiye ilişkin yaptıkları eylemler sebebiyle soruşturma açıldı. Ek ödemelerdeki yüzde 20 kesintiden yaklaşık 5 bin sağlık çalışanının etkilendiği belirtilirken eylemler bugün de devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, hastane başhekimliğinin salgın sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasına karşı başlattığı eylemlerine üçüncü gününde devam etti. Ek ödemelerdeki yüzde 20 kesintiden yaklaşık 5 bin sağlık çalışanının etkilendiği belirtildi.

Sağlık çalışanlarının konuya ilişkin başhekimlikle yapmak istedikleri görüşme talebi reddedilirken, kesintiye karşı eylem yapan sağlık çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı. DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 No’lu şube, Genel Sağlık-İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez-Koop -İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Sağlık Sen üyesi çalışanlar, başhekimliğin açtığı soruşturmalara tepki gösterdi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKKIMIZI KULLANDIK

Basın açıklamasını okuyan DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifinden Coşkun Kahraman, “Görüşme taleplerimizi görmezden gelen başhekimlik basına ve kamuoyuna sosyal medyadan yanıt vermiştir. Yapılanın kesinti değil; düzenleme olduğu beyan edilmiş ve grev söylemleriyle tehditkâr ifadeler kullanılarak bir kez daha çalışanlar yok sayılmıştır” dedi.

Açılan soruşturmalara karşı yine işçi memur ayrımı yapmadan birlikte mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Kahraman, anayasal haklarını kullandıklarını söyledi. Kahraman, “Biz hastane çalışanları olarak her şeyden önce anayasanın 25. ve 26. Maddeleri kapsamında ifade özgürlüğü hakkımızı kullandık. Pandemi koşullarında yetersiz personel ile zor koşullarda, fedakârlıkla çalışan sağlık çalışanlarının en temel hak taleplerini ifade etmek için hastane yönetiminden muhatap bulamamasını, çalışanların temsilcileri olan kurum ve sendika temsilcilerinin başhekimlikle görüştürülmemesini asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

BAŞHEKİM BİZE DURUMU AÇIKLASIN

Yapılan basın açıklamasından sonra söz alan ameliyathane hemşiresi Sevilay Aydoğdu ise şu ifadeleri kullandı: “Biz herkese eşit ve ücretsiz sağlık, sağlık çalışanlarının da hayatını sürdürmesine yetecek temel ücret istiyoruz. Sağlık Bakanlığı hastanelere pandemi süreci için ek destek verileceğini açıkladı. Bu paralar gelmediyse başhekim bizi karşısına alıp durumu açıklasın. Yok, eğer bu para geldiyse o zaman bu para nereye harcandı. Devlet hastaneleri bu rakamları açıklarken bizim hastanemiz bu rakamları açıklayamıyor.”

Editör: Haber Merkezi