Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi, eski Van-Hakkâri Tabip Odası basın sözcüsü Doç. Dr. Mustafa Güneş’inde tekrar görevden alındığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine başhekim yapılması için kapalı kapılar ardında çalışılıyormuş.

Mustafa Güneş’i kamuoyu yakından tanır, sık sık kendisine ait sosyal medya hesaplarından vatandaşa ayar çekmekle meşgul, işi hekimlik ve idarecilik olan Güneş asıl işini unutup sosyal medya hesaplarından vatandaşa laf yetiştirmekle meşgul olduğunu kamuoyu biliyor. Kısaca medyaya poz vermeyi, gazete kupürlerinde reklamını yaptırmayı oldukça seviyor.

...Şunu söyleyeyim size, ilimizde (Kocaeli) o kadar değerli hekimler var ki yöneticilik yapacak ama gel gör AK Parti kentimizde sağlık bürokrasisini 18 yıldır üç beş kişinin himayesine verdi. AK Parti bürokrasisi 18 yıldır ilimizde sağlığı yönetecek hekim bulamadı veya bulmak istemedi.

Size önce Kocaeli Devlet Hastanesinden bahsetmek istiyorum. Malumunuz hastanenin başhekimliğini Adem Çakır yürütüyor. Dün koltuğunda kalmak için imza atanlar şimdi de Adem Çakır’ı tabiri caiz ise derdest edip Seka Devle Hastanesinin koordinatörü Ömer Dağ’ı Kocaeli Devlet Hastanesine başhekim olarak atanması için ciddi kulis yapıyormuş.

Yine aynı yapı Gebze Fatih Devlet Hastanesi doktoru Gökhan Nalbant’ı Seka Devlet Hastanesi Başhekimliğine atamasını yapmak için ter döküyormuş.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde de farklı isimler ön plana çıkıyor. Bilindiği üzere Yüksel Pehlivan hastanenin başhekimliğini oldukça başarılı ve sorunsuz bir şekilde yürütüyor. Fakat ilçede aile hekimi Yavuz Gezici’nin başhekim olması noktasında talepler varmış fakat Gezici gelen taleplere pek sıcak bakmıyormuş. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Serkan Acar’ın da işinde oldukça başarılı bir sağlıkçı olduğu ve Karamürsel devlet hastanesi başhekimi yapılması için özellikle bölgede Milliyetçi kanadın baskı yaptığını duydum. Acar’da tıpkı Gezici gibi Karamürsel Devlet Hastanesine Başhekimliğine pek sıcak bakmadığı noktasında…

Karamürsel Devlet Hastanesi başhekimi Erhan Çelik ve Kandıra Kazım Çelik Devlet Hastanesi başhekimi Bülent Uysal’ın görevlerine devam etmesi veya başka görevlere atanması noktasına önümüzdeki günlerde değineceğim.

Sağlık bürokrasisini ele geçiren oligarşi yapı hastane başhekimlerini bakalım istedikleri istikamette değiştirebilecekler mi?

AK Parti bürokrasisi, il sağlıkta büyük gol yedi, bakalım başhekimleri atamasında ne yapılacak…

Aldığım bilgiler, Ergüney’in ekibine artık ‘dur’ denileceği noktasında.

Nedeni hepimizin malumu, AK Parti Kocaeli teşkilatlarını hiçe sayarak, tepeden, tarikat görünümlü yapıları devreye sokarak görevinde kalmak istemesi.

Gökhan Karabulut/Kocaeli Koz