Diyarbakır sağlıkta bankamatik memurları mı var? haberimiz için tıklayınız.

Diyarbakır Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait AVAR ve Diyarbakır sağlık yönetimi hakkında yazdığı köşe yazısında Ülkede karanlık işler çevirenlerden çok olduğunu ve Diyarbakır’da bu kişilerden daga fazla olduğu gibi birçok başlıkta Diyarbakır Sağlık yönetimini geçmişiyle beraber ele alan Kaya, ortaya attığı bankamatik memurları var sorusunu saglikpersonelihaber.net olarak haberleştirdikten sonra sitemize ulaşarak cevap hakkını kullandı. Aynı zamanda Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu’nun Diyarbakır İl Başkanı olan Köşe Yazarı Eyüphan Kaya, gönderdiği cevap yazısında Ben Naylon Vatandaş değilim dedi. 

ELİMDE BELGE YOK, BİLDİKLERİMİ YAZDIM

Açıklamasında, haberimiz altına gelen ziyaretçi yorumlarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Kaya, bazı kişilerin işe gitmeden maaş aldıkları, bu bankamatik memuru kişilerin mülki amirlerin veya bakanların yakın dostları hamili verek leri olduğu konusundaki iddiasıyla ilgili olarak ise; Diyarbakır İl Sağlık Müdürünün üzerine gidildiğini görünce ben de hulus-i kalp ile gördüğüm, bildiğim doğruları yazdım, pişman da değilim. Ama birileri benden belge isterse valla elimde belge falan yok, çünkü kişi olarak kimsenin peşine düşme gibi bir derdim yok ki öyle bir hazırlığım olsun. Ben kurumun genel sorularını yazdım dedi.

İŞTE EYÜPHAN KAYA’NIN HABERİMİZE CEVABI

Ben naylon vatandaş değilim!

Bu yeni nesil Anadolu insanını bir türlü tanıyamadı. Ben yalan söylemeye tenezzül eden bir adam değilim, yalakalıkla hiç tanışmadım, medeni cesarete sahip, gayretli bir vatandaşım.

Havadan sudan sebeplerle Diyarbakır İl Sağlık Müdürünün üzerine gidildiğini görünce ben de hulus-i kalp ile gördüğüm, bildiğim doğruları yazdım, pişman da değilim. Ama birileri benden belge isterse valla elimde belge falan yok, çünkü kişi olarak kimsenin peşine düşme gibi bir derdim yok ki öyle bir hazırlığım olsun. Ben kurumun genel sorularını yazdım.

Üstelik birçok kurumda da buna benzer sıkıntılar var, ben sadece birine değindim.

Bu bir ara gündem olan yazım üzerinde konuşuyorduk, bir dostum dedi ki;”Bir ara ben bir siyasinin bürosundaydım, baktım bir vatandaş  kendi kendine mırıldandı ve dedi ki “Arkadaş bunlar kiliseye gitse dahi ben kiliseye giderim, çünkü nerdeyse emekliliğim geldi, ben hala hangi kurum çalışanı olduğunu bilmiyorum, bir gün dairenin kapısına bile gitmemişim”

Hey dünya hey! Diyarbakır’da neler olduğunu bilseniz intihara kalkışısınız buralarda Devletin ciddi ihmalleri var arkadaş.

Gelelim asıl meseleye; hem sağlık haber, hem sağlık personel sitelerinde şahsıma yönelik yapılan yorumlara bir az değinelim;

Abdulkadir Kaya ile itham edilmişim, üstelik oğlum diye, O benim biricik kardeşim, devlet 4 yıl 8 ay onu hapiste tuttu ve daha sonra “özür dilerim bir yanlışlık oldu” diyerek serbest bıraktı, öğretmendi o süre içindeki maaş farkını da devletten aldı. Hala öğretmenliğine de devam ediyor. Adam gibi adam, onunla iftihar ediyorum. Bu iftira ile karışık yorumu yapan her kimse Kardeşimden özür dilemesi gerekmez mi?

Sait Avar’ın sınıf arkadaşıymışım, Dr.Sait Avar ile sadece ayak üstü merhaba düzeyinde tanışıyoruz. Öyle yakın arkadaşlığımız falan yok, oturup bir çay bile içmemişiz.

Sağlıkta çalışan akrabam varmış, sağlıkta, hem sağlık yüksek okulu hem kamu yönetimi mezunu bir oğlum var, o da aile hekimi yanında Hemşir olarak çalışıyor.

Elkürdi soyadıma takılan var, bir ara Kürt ve Kürtçe üzerinde çok polemik yapıldı, ben de Kürt ve Kürtçe kavramları üzerinde bir sıkıntı yok buyur ben ikinci soyadımı sanal ortamda Elkürdi yapacağım dedim ve yaptım. Asiltür, Öztürk, Hastürk gibi bir anlam taşıyor, buna kimsenin itiraz etmeye hakkı yoktur. Ayrıca Elküdiden alerji olanlar bana mesafeli dursunlar. Ben Kürt meselesini bir adalet konusu olarak görüyorum ve ülke bütünlüğü içinde Kürt haklarını savunuyorum. Mesela anayasanın 42. Ve 66.maddesinin değişmesi gerektiğini her fırsatta dillendiriyorum.

Yalakaymışım, ben ömrümde hiç kimseye yalakalık yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım, çünkü bir mümine yakışmaz.

Onun bunun kalemşörüymüşüm, ben hiç kimseye kalemşör olmadım sadece düşene vurmam, doğruya doğru, yanlışa yanşıl derim, bildiğim kadarıyla.

Sadece menfaatim varsa doğru diyormuşum, ben söz, yazı ve davranışlarımdan hiçbir zaman menfaat beklemedim. Nereye gitsem, ne yapsam kendi imkanlarımla yapıyorum. Bir az maddi sıkıntım oluyor, ama Allah şimdiye kadar beni darda bırakmadı, elhemdulillah.

Bu kadar basın belgeleri ile yazıyor sana mı inanacaklar, vala basını falan bilmem, ben bildiğim doğruları yazmışım, o kadar.Dikkate alan olur mu olmaz mı beni alakadar etmez.

Müdür sana ne kadar para verdi, ne kadar ayıp, tabi bu kimse ayıp nedir? biliyorsa.

Yok efendim Kürt nurculuğu yapıyor muşum, yahu nurcu nurcudur. Kürt nurculuğu nedir yeni yeni kulplar insana takmayın, Bediuzzaman Kürt bir delikanlıdır, yüce Allah ona bir ilham vermiş ve imani meselelerde İslam dünyasına Risaleyi nur aracılığıyla bir meşale yakmış, kıskananlar utansın.

Vatan aleyhine faaliyet gösteriyormuşum, bak hele, ben ömrümü birlik beraberlik ve huzurlu bir yaşama katkı uğruna geçirdim, adamın dediğine bak tabi bu kimse adam ise.

Güya ihale komisyonunda akrabam varmış, akrabam falan yok, ama bazı emin insanları dinledikten sonra bu kanaate vardım.

Farkında olmadan pislikleri ortaya koymuşmuşum, niye farkına varmadan söylemişim, bilerek üstüne basa basa yazmışım işte.

Bu düzeysiz haber bu siteye yakışır mı? Bu site iyi bir haber yaptı bence. Bizim gibi ehli vicdan yazacak, bu tür düzeyli siteler de sahiplenecekler ve birlikte yanlışa karşı cephe alacağız, doğruları destekleyeceğiz.

Vah vah vah! yorum yapılır yapılır da bu kadar atmasyon olmaz. Kardeşim bazılarının düşündüğü gibi “ben naylon vatandaş değilim.”

Benim gibi adam gibi adamlar daha bu toplumda çoktur, bazıları maos ve klavyeden anlamaz o ayrı mesele.

Ben bu niteliği annem ve babamdan aldım 8 yıl aldığım medrese tahsilimde beni yetiştiren müdderislerimden aldım, bilmem anlatabildim mi?

İşte görüyorsunuz hiçbir yorumunuz tutmadı ve hepinize hakkım geçti, yine de helal olsun, çünkü biz bizim arkamızda nitelikli bir nesil bırakamadık, onun için yüce Allah bizi bu şekilde tedip ediyor, cezalandırıyor, moralimizi bozuyor bence.

Kalın sağlıcakla, ama iftira ve ithamdan uzak durun derim.

Selam ve dua ile kalın.

Editör: Haber Merkezi