ÖKSÜZ açıklamasında:

"26.06.2021 tarih ve 31522 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 4144 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yürürlükten kaldırılan Radyoloji Radyom ve Elektrikle tedavi müesseseleri hakkında ki yönetmeliğinden sonra Sağlık Bakanlığı Radyoloji çalışanlarımızı mağdur ve hayatlarını tehdit edebilecek bir çalışmanın hazırlığı içerisinde.

Hazırlanan taslak çalışma ile radyoloji bölümünde görev yapan arkadaşlarımızın sağlıkları için zorunlu olarak kullandıkları şua izinleri için yeni kriterler oluşturuluyor.

Peki burada görev yapan sağlık çalışanlarının hayatları ve kendi sağlıkları ne olacak?

Edindiğimiz bilgiye göre şua iznini dozimetre ile tespiti ile yıllık 6 mSv dozu aşan kullanabilecek.Dozimetre çekim yapan cihazın içine konulsa bu miktara ancak ulaşılabilir.

Çalışma şartların da pek çok çözüm bekleyen sorun mevcut iken böyle bir çalışmanın akıl ve vicdan ile izahı mümkün olmamakla birlikte kabul etmemiz de mümkün değildir.

Buradan Sn.Sağlık Bakanına açık çağrımızdır.Kanunla verilen bu hakkın yönetmelik ile gasp edilmesi,telafisi olmayacak sağlık sorunlarını da beraberinde getirecektir.

Konuyla ilgili olarak bugün bir kurumumuzda görev yapan radyoloji teknisyeni kardeşimiz ile konuştuk."Toplam 37 kişiyiz birimiz kanser tedavisi görüyor,15 arkadaşımız da troid nodülleri mevcut takip ediliyor"dedi.

Böyle bir realite ortada iken Sn.Bakanım;çalışan sağlığı ve iş güvenliğine aykırı olan bu önemli konuya yol yakınken müdahale etmeniz ve hiç bir mağduriyetin oluşturulmaması sizlerden beklentimizdir.Aksi takdirde sadece çalışanları değil onların ailelerinin ve hatta gelecek nesillerinin de hayatları riske edilmiş olacaktır.

Taslak çalışmanın ve oluşabilecek insan hakları ile idari kayıplar için gerek hukuki gerekse kamuoyu nezdinde konunun sonuna dek takipçisi olacağımızın radyoloji bölümünde görev yapan sağlık çalışanlarımızca bilinmesini istiyorum"dedi.