CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, istifa etmek zorunda kalan sağlık emekçilerinin özel kurumlarda çalışmalarının engellendiği iddialarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

CHP’li İlgezdi, pandemi sürecinde hayatları pahasına çalışan sağlık emekçileri arasında istifa sayılarının giderek arttığını belirterek, “İstifa yasağının öncesi ve sonrasında istifa etmek zorunda kalan sağlık emekçilerinin özel hastanelerde çalışmalarının engellendiğine dair çok sayıda ihbar alıyoruz. Hayatları pahasına pandemi sürecinde hizmet veren hekim ve sağlık çalışanlarına destek yerine köstek olunuyor” dedi.

İSTİFA EDENLERE NE OLDU?

“Hekimler ve sağlık emekçileri yerine şehir hastanelerine önem veren iktidar, hayatları pahasına görev yapan, ailelerini bile göremeyen, baktıkları hastadan virüs kapınca maaşı kesilen sağlık emekçileri için hiçbir çaba içine girmiyor, bu yüzden de sağlık çalışanlarımız istifa etmek zorunda kalıyor” diyen İlgezdi, önergesinde şu sorulara yer verdi:

►27 Mart öncesi istifa eden sağlık personeli ile ilgili nasıl bir tasarruf uygulanmıştır?

►Bakanın ifade ettiği istifa edenlere yönelik ‘çalışmanın’ sonucu nedir?

►İstifa eden sağlık personelinin özel sağlık kuruluşlarında çalışmaları da engellenmiş midir?

►İstifa yasağının kalktığı 8 Haziran’dan sonra istifa eden, emekli olan hekim ve sağlık personelinin özel sağlık kuruluşlarında çalışmaları engellenmiş midir?”

Birgün