Denizli Sağlık Müdürlüğü Mil Sağlık Sen Denizli İl Başkanı Ahmet Yılmaz Denizli Sağlık Müdürlüğü’ne Sağlık Bakanlığı tarafından iki müfettiş gönderildiğini açıkladı. Yılmaz, Sağlık Müdürü Berna Öztürk için daha önce de müfettişlerin geldiğini, çok önemli bilgi ve belgelerin, “sümen altı edildiğinin iddia edildiğini” belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu konuları çok büyük ciddiyetle inceleyeceğini düşündüğünü söyledi.

Sağlık Müdürüyle İlgili Çarpıcı İddialar: Personel Şefi Müdürün Çocuklarını Okula Götürüp Getiriyor, Yetmiyor Hastane Müdürü Dövüyor! haberi için tıklayınız

Mil Sağlık Sen Başkanı Ahmet Yılmaz pandemi döneminde sağlık çalışanlarının gecesini gündüzüne katarak çok büyük bir özveri ile çalıştığının altını çizdi. Yılmaz, sağlık personelinin bu kadar büyük fedakarlıklarla çalışmasına rağmen sürekli mobbing gördüğü gerekçesi ile ya işten çıkarıldığını ya da istifaya zorlandığını belirtti.

Yılmaz, “Bakanlık müfettişleri sağlık çalışanlarını istifaya zorlayan tehditleri, mobbingleri, yöneticilerin yumruklu kavgalarını, sürgün olayları için 2 müfettiş tarafından inceleme başlatılmıştır. Denizli’de koronavirüs vakaları özellikle Kasım Ayı’nda tavan yaptı. Sağlık Müdürü Berna Öztürk, kendi personeli ile uğraşmaktan, pandemi ile gereken mücadeleyi veremedi. Denizli’de pandemi vakalarının tavan yaptığı zaman içinde Sağlık Bakanı Koca’nın Denizli’ye gönderdiği pandemi konusunda çok deneyimli Sağlık Bakanlığı koordinatörleri ve ekipleriyle kısa sürede vakaların en az seviyeye gelmesini sağladı.” dedi.

Yılmaz, “Denizli bu kadar önemli sınavdan geçerken Denizli sağlık personeli sürekli mobbig gördü. İstifalar yasaklanınca görev yerleri değiştirildi, insanlar haksız yere işten çıkarıldı, iftiralar atıldı. Mahkemelikler olundu, yumruk yumruğa kavgalar oldu. Her olay basına yansımasına rağmen Sağlık Müdürü Berna Öztürk’e dur diyen olmadı. En son kafa kıran baş kesen yönetime ‘Dur’ demek için Sendikamız bizi görevlendirdi. Basının destekleri ve bizim gayretlerimiz ve açıklamalarımız sonucunda Sağlık Bakanlığı incelemek üzere Denizli’ye iki müfettişini gönderdi. Şu an müfettişler Denizli’de ve incelemelerini sürdürüyor” şeklinde açıklamalar yaptı.

Yılmaz, Mil Sağlık Sen Genel Başkanı Şenol Gemici’nin olayları yerinde incelemek ve basın açıklaması yapmak üzere Denizli'ye geleceği bildirildi. Yılmaz, “Genel Başkanımız çok kısa bir zaman içinde Denizli’de olacak. Sağlık Müdürü ile ilgili yaşananlar ayyuka çıktı. Ali kıran baş kesen bu yönetime, ‘DUR’ demenin zamanı geldi ” dedi.

Kaynak: Denizli Ekspres