Başta filyasyon ekipleri olmak üzere 112 servisleri ve pandemiye çevrilen hastanelerde covidle ilgili birimlerde çalışanlar Kasım ayından itibaren ek ödeme alamayacaklar. Vergi diliminin kıskacında olan sağlık personellerinin performans ödemeleri konusunda Bakanlığın harekete geçerek Cumhurbaşkanlığı ve Maliye Bürokratlarıyla görüşüleceği öğrenildi.

saglikpersoneliHABER.NET'in kulislerden edindiği bilgiye göre, pandeminin tüm hızıyla devam ediyor olması, sağlık çalışanları üzerinde iş yükünün her geçen gün artması nedeniyle Sağlık Bakanlığı bürokratları 3 ay daha tavandan ek ödeme için hem Cumhurbaşkanına hemde Maliyeye gidecek. 

Bilgisine başvurduğumuz Bakanlık yetkilileri Bakan KOCA'nın konuyu takip ettiğini aktardılar. Gelişmeleri her zaman olduğu gibi saglikpersoneliHABER.NET 'den duyuracağız.

EK ÖDEME MASALI YİNE BAŞLADI

Sağlık çalışanlarına yönelik sürekli “ek ödeme” masalları dile getiriliyor, üstelik bu adımla vatandaşada “sağlıkçıları düşünüyoruz” mesajı verilmeye çalışılıyor.

Salgının başında da gündeme getirilen “tavandan ek ödeme” iddiasına karşın ortaya çıkan uygulama ile, binlerce sağlık çalışanının söz konusu ek ödemeden muaf tutulduğunu ortaya çıkmıştı. 

1 Ağustos’tan itibaren ek ödeme aldı denilen sağlık çalışanları kandırılmaya devam ediyor. Üstelik vergi dilimi nedeniyle HEPSİ bir önceki aydan daha az maaş aldılar. Konuya ilişkin görüşlerini aktaran bir sağlık çalışanı, "vergi dilimi sebebiyle bu ay da gelirlerinin azaldığını, bunun dışında artan nöbetlere ilişkin ödemelerin de yapılmadığını" aktardı.Hepsinden önemlisi ise salgınla mücadelede sağlık çalışanlarının en temel taleplerine bile yanıt verilmezken, sağlıkçılara ve halka ek ödeme masalı anlatılmaya devam ediliyor. 

TAKSİT TAKSİT EK ÖDEME YERİNE İNSANCA BİR ZAM VERİN

Yılın son ayı geldi ve her dönem yaşanan vergi dilimi sıkıntısı yine baş gösterdi. Kasım maaşında 136,86 lira bir önceki aya göre artış gösteren vergi kesintisi, Aralık ayında tahminlerimize göre en az 140 lira daha artacak

Sağlık Personelinin çok büyük çoğunluğu sıfır performansla görev yapıyor. 112 de gece gündüz demeden covid vakalarına gidenlerde TSM'nin filyasyon ekibide performans nedir bilmiyor. Taksit taksit verilen 3 aylık tavalar yerine insanca bir zam verilmelidir. Döner sermaye bugün sağlık personelinin en önemli sorunu. Döner sermayedeki adaletsizlik artık personelin canına tak etmiş durumda. Bakanlık mevcut uygulamasıyla belli bir ücret dağıtıyor ve bununlada adaleti sağlayamamaktadır. İnsanların vicdanlarındaki adalet duygusunu sarsarak pandemide başarı sağlayamazsınız.