Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi sonrasında 13/3/2020 tarih ce 910 sayılı bir resmi yazı yayımlamıştı. Tıklayınız.

Bu yazıda, Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle uyumlu olarak hamile, yasal süt izni kullananlar, engelli olarak istihdam edilenler, yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalığı olanlara dair düzenlemeler yer almaktaydı.

Sağlık Bakanlığı yeni yazısında bu kısımları kaldırmıştır. Yeni yazıya göre;

1- İkinci bir emre kadar yıllık izinlerin iptal edilmesi uygulamasına devam edilecektir.

2- Cumhurbaşkanlığının Genelgesine uygun olarak yurtdışından gelenlerin 14 gün boyunca evlerinde tecrit oldukları süre idari izin olarak kabul edilecektir.

3- Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin kronik hastaları kapsayan bölümü, Sağlık Bakanlığı özelinde kısmi olarak uygulanacaktır. Sadece kanser hastaları ve organ nakli olan sağlık personelinin idari izinli sayılıp sayılmayacağına kurum amirleri karar verecektir.

4- Bu yukarıda yer verilen 3 durum dışında Sağlık Bakanlığı personeline başkaca bir izin verilmeyecektir.

SEMİH DURMUŞ YİNE ŞAŞIRTTI!

Sağlık-Sen Genel Başkanı, 12 Mart tarihinde çocuğu olup bakım sorunu yaşayanların izin kullanabilmesi için idare takdir yetkisi verilmelidir dedin sonra dün çıkan son yazıyı adeta savunur nitelikte sosyal medya paylaşımları yapması sağlık çalışanları tarafından hayretle karşılandı.

SAĞLIK PERSONELLERİNİN HAKKINI KİM ARAYACAK?

Yetkili sendika Sağlık-Sen ile Türk Sağlık-Sen Genel Başkanları Cumhurbaşkanlığı idari izin yazısının yayınlanmasıyla beraber çıkan kararı talebimiz karşılık buldu şeklinde sosyal medya hesaplarından yayınlarken, gece yarısı çıkan yazıyla "hamile, yasal süt izni kullananlar, engelli olarak istihdam edilenlerin" de yıllık izin ve mazeret izni alamayacakları yönündeki yazının ardından sessizliğe gömüldüler. Yetkili Sendika Genel Başkanı Semih Durmuş'un yeni çıkan yazıyı sosyal medya hesaplarından paylaşarak, mağdur olacak sağlık çalışanlarının hakkını savunmak yerine salgın tehdidine yönelik bir sıkıntı yaşanmaması için Bakanlık yeni izin genelgesi yayınlamıştır diyerek Sağlık Bakanlığının aldığı kararı savunma yoluna gitmesi şaşkınlıkla karşılandı.

SAĞLIK PERSONELLERİ SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR!

Sosyal medya hesaplarından mağduriyetlerini dile getiren bir çok sağlık çalışanı, gece yarısı yayınlanan yazıyla ortaya çıkan haksız uygulamayı eleştirerek Yetkili Sendika Genel Başkanına tepkilerini dile getirdiler.. 

60 gün Yıllık iznim varken 4 aylık bebeğimi bırakıp işe başlamak zorundayım. Bebeğimin ben yokkenki bakımı hakkında hiç bir hazırlığım yok. 1 günde bakıcı bulucam, Süt sağıcam, biberona alıştırıcam, evdeki diğer çocuğu saymıyorum bile. Sizi tebrik edyorum. Çözüm Bulamadığınız, bulmak için çaba sarf etmediğiniz için. İstifa bile kabul etmezsiniz.

Semih başkan Bir teknisyen olarak gelebilecwginiz en büyük makama geldiniz,m.vekili olma sansiniz yok,personelin hakkını hukukunu savunup ,çoluk cocugunuz beddua yerine dua alsin bence ve kahraman olun personelin gönlünde...size gösterilen teveccühe layık olun lütfen....

Günaydın Semih Durmuş bey ,genelgeyi personel gece okudu ve bol bol dua etti size.insanlari umutlandirip genel başkan oldunuz ,belki sahada olmadığınız için Corona bulaşmaz ama siz ve ekibinize yuzbinlerce kul hakkı bulaşmaya devam ediyor.bilesiniz istedim.....

Kurban bayramında idari izin kullandırıldı diye 13 saat ek mesai kesen bu bakanlık değil mi. Daha ne bekliyoruz. Peki bu sendikalar ne yaptı hiç birşey. Biz her halukarda görevimizin başındayız. Değeri olmayan sağlık personeli... Ama böyle acil bir durumda da ilk akla gelen sağlık personeli..

Diger bakanliklar daki engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar idari izinli sağlık bakanlığında asıl virüsün en cok riskli olduğu hastanelerde engelli ve kronik akciğer rahatsizligi vb. rahatsızlığı olanlar çalışsın ve ölsün gözüyle bakılması kelimelerin kifaye siz olduğu yerdir.

Sağlık Bakanlığında Çalışanlar Engelli Ve Hamile Risk Grubundan Sayılmıyor Galiba Diger Tüm Kamuda Çalışan Engelli ve Hamile Personeller İdari İzinliyken Sağlık Bakanlığı İzinleri İptal Ediyor. Sağlık Bakanlığında Çalışan Engelli Personellerin Tümü İdari Bilimlerde Çalışıyor.Hastanenin İdari Kadrosunun %50 den Fazlası Engelli Personel Olduğu İçin Kurumun Sırtına Kambur Olarak Görülüyor Ama Ne Hikmetse Bir Birimde 6 Memurdan 5 Tanesi ENGELLİ Personel Oluyor. GİH Kadrosunda Olan Bu Engelli Personeller Döner Sermayeden Pay Almıyor Ama Tüm İdari Yük Sırtında Sağlıkçı Sayılmıyor Ama Sağlıkçı Gibi İzinler İptal Ediliyor. Çünkü Bizler Zaten Gözden Çıkarılan Öncü Birlikler Modundayız.

Sayın başkan öğretmenler korona virüs sebebiyle izinli ve çalışmadığı her hafta için 15 saat ek ders ücreti alacak alsınlar haklarıdır.ya temsil etiğin biz sağlık çalışanları çalışıp öğretmenlerin uzak duracağı korona virüsünden bizzat karşı karşıya kalacak biz sağlık çalışanlarına ne var ne ? Sorun sizin basiretsizliğinizmi ? Sayın bakanın bizleri görmezden gelmesi mi? Yok sa eğitim bir -sen başkanının iş bitiriliciği mi yani kendi temsil ettiği üyelerin çalışmadığı takdirde bile hak kaybına uğramamasını sağlaması mı yoksa sayın milli eğitim bakanının çalışanlarını görmezden gelmemesi mi ?

Yarın toplu taşıma çalışanları da izinli olunca sendika sağlıklı yaşam için işe yürüyerek gitmeyi biz sağladık diyecek

TÜRK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÖNDER KAHVECİ'DEN BAKANLIK YAZISINA SERT TEPKİ!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Sağlık Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı genelgesinden farklı olarak izinleri iptal etmesine tepki gösterdi.

Genel Başkan Kahveci'den Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye tepki geldi.

Kahveci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sağlık Bakanlığı'nın gece yarısı yazısı ile Cumhurbaşkanlığı genelgesinden farklı olarak tüm izinleri iptal etmesi doğru değildir. Sağlık çalışanları zaten özveri ile hizmet etmektedir. Gerektiğinde de tüm izin haklarından feragat etmekte tereddüt etmezler. Bir mesajla koşa koşa göreve giden sağlık çalışanları içinde izinler Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile birebir uyumlu olmalıdır. Bakanlık bu konuda gerekli adımı atmalı, Sağlık Bakanı imzasıyla yayınlanan bir önceki yazı esas olmalıdır"