Öncelikle bu süreçte personelin yanında olarak, personelin motivasyonunu artıran tüm yöneticilere, sendikaların temsilcilerine teşekkür etmek istiyoruz. Haberimizin ana konusu ise hastaneler bazında degişmekle birlikte sahada olmayanlar;

Kimleri sahada göremedik;

 # Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, geçen hafta yayınlamış olduğu iç tamim ile çalışan güvenliği komiteleri tarafından en az haftada bir kez alan ve birim ziyaretleri yapılmasını istemişti. Ancak, sahada çalışan güvenliği komitesini göremedik.

 # Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünü sahada olmasına rağmen, hastanenin diğer sözleşmeli yöneticileri başhekim ve başhekim yardımcılarını ancak sosyal medyadan bir bürokratın ziyareti esnasında görebildik.

 # Hastane personeli ve hastalar tarafından yemek ve kahvaltılar ile ilgili şikayetlerin sosyal medya paylaşım platformlarına ve medyaya yansıdığı bu günlerde Klinik Destek Hizmetleri Müdürlerini de sahada göremedik.

 # İl Sağlıkta bulunan başkan, başkan yardımcısı ve uzmanlarıda bu dönemde sadece bir bürokratın sağlık ile ilgili ziyareti esnasında sosyal medyadan görebildik.

 # Bazı sendika yöneticileri her an sağlık personelinin yanında yer alırken, iller bazında değişmekle ile birlikte sahada göremediğimiz sendika temsilcileri var. Bu sendika temsilcileri sanki tek görevleri sosyal medyadan paylaşım yapmak gibi davranıyor. Ne bir personelin sorununa değiniyor, ne ziyatret ediyor. Sadece sosyal medyadan günün anlam ve önemini belirten mesaj atıyor.

 # Bazı Kalite yönetim Direktörleri esnek mesai yapıyor ve hastaneye günde 1-2 saat ugruyor. Ancak bu arada bir çok hastanede yapılmış olan Covid-19 ile ilgili güncellemeleri ve en basitinden covid-19 pandemisi nedeni ile Onam almayan hastaneler var. Kalite her zaman var ve gereklidir. Rutin zamanlarda değil hatırlatmak isteriz.

Buradan sahada yer almayan ekibe hatırlatmak isteriz ki. Kişisel Koruyucu Ekipman kullanarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek sağlık personelinin yanında oldugunuzu gösterebilir işinizin geregini yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi