Dr. Hakkı Gürsöz imzasıyla Valiliklere gönderilen yazıda;

Sağlık Bakanlığı Ölümlerin Ardından İlacı Jet Hızıyla Geri Çekti! haberimiz için tıklayınız.

Kurumumuz ilgili birimine ulaşan advers etki bildirimleri nedeniyle; Vem İlaç San. ve Tic. A.Ş.’ nin ruhsatına sahip olduğu “Dormofol %1 İ.V. İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon İçeren Ampul” ve “Dormofol %2 İ.V. İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon İçeren Ampul” adlı ürünlerin ekte belirtilen partilerine İlaç Takip Sistemi’ nde satış blokajı uygulanmış ve Kurumumuz resmi internet sitesinde “Tüm Sağlık Kuruluşlarının Dikkatine” başlığı altında; konu hakkında inceleme ve analiz süreci başlatıldığı, analizler sonuçlanıncaya kadar tedbir amaçlı olarak mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partilerin kullanımının durdurulmasının önem arz ettiği hususu ilgili sağlık mesleği mensuplarına duyurulmuştur.

Adı geçen ürünlerin ekte belirtilen 3 (üç) partisine de 1.Sınıf A seviyesinde geri çekme işlemleri uygulanmış ve ayrıca Kurumumuz resmi internet sitesinde geri çekme duyurusu yapılmıştır.

Satış blokajı ve geri çekme işlemi uygulanan partilere ait listeler ekte yer almakta olup; geri çekme işlemi uygulanan partilerin kullanımının durdurularak ivedilikle iade işlemlerinin yapılması gerektiği, analiz süreci devam eden satış blokajı uygulanmış partilerin ise ivedilikle kullanımdan çekilerek nihai karar verilinceye kadar karantina altında tutulması gerektiği hususunun ilinizde bulunan ve ilgili ürünleri bulundurabilecek tüm sağlık kurum/kuruluşlarına duyurulması, ayrıca Kurumumuz resmi internet sitesinde yapılan bu doğrultudaki duyuruların titizlikle takip edilmesinin önem arz ettiği hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim.
Dr. Hakkı GÜRSÖZ
Kurum Başkanı