İzin erteleme sağlık bakanlığı dışında herhangi bir bakanlığın uygulamadığı, uygulamaya ihtiyaç duymadığı bir sistem. Sağlık bakanlığı izin kullanılmasın diye izin kullanılan süre 12 günü aşınca zaten kesinti yapıyor, maddi mağduriyet oluşturması yanında, izin kullandırmamak için elinden geleni yapıyor.

Sağlık çalışanlarının hali hazırda 90 gün izinleri bulunmaktadır. İzin kullanmak isteyenlere 15 günden fazla izin verilmemektedir. Sağlık çalışanı izin uygulamasını sene başında tasarlayıp bir ay kullanmak istese kullanamıyor. Sene sonu gelindiğinde bir yıllık izni aktarırken geride kalan günleri yanmaktadır. İşçilerde izin kullanmadıkları günler için ekstra ücret alırken sağlık çalışanı böyle bir haktan da mahrumdur.

Sağlık bakanlığı bürokrasisinin izin uygulaması izin kullandırmamak üzerine kurgulanmıştır. Genelge olmamasına rağmen izin kullanmakta zorluk çeken sağlık çalışanları idarecilere isyan etmektedir.

İsyanlarında haklı değiller mi?

Doksan gün iznin sene sonu altmış günü yanarken, otuz gün aktarma ile temiz bir sayfa açıyorsun, kamuda hizmet verilen yıllar üzerinden hesap edildiğinde kullanılamayan yüzlerce gün izinler, bana ne diyebilir miyiz?

Olağanüstü bir durumda bakanlığın izinleri kısıtlaması dışında idarecilerin izin vermemesi, zorluk çıkarması kabul edilemez. Olması gereken izinlerini kullanması konusunda idarecinin yardım etmesi, inisiyatif almasıdır.

Likapa